Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a anuntat, marti, prin intermediul unui comunicat pe site-ul oficial, mentinerea in vigoare a regulii conform careia fiecare dintre echipele din Liga 1 va trebui sa aiba cate un jucator sub 21 de ani printre titulari pe toata durata partidelor, potrivit Mediafax.

Liga Profesionista de Fotbal (LPF) solicitase anterior eliminarea acestei prevederi. Echipele din Liga 1 au sustinut ca nu au fost notificate din timp in privinta acestei intentii.

Florin Prunea, unul dintre reprezentantii echipelor din Liga 1 in Comitetul Executiv al FRF, a comentat decizia laDigiSport: "Va ramane obligativitatea folosirii unui jucator U21. Propunerea Ligii a fost una din punctul meu de vedere foarte corecta, in sensul ca sa stimulam acest lucru, ca toate cluburile care folosesc jucatori sub 21 de ani sa fie compensate din punct de vedere financiar de catre Liga Profesionista. S-a considerat ca suma este prea mica. Nu a trecut, insa, propunerea. Majoritatea si-a spus cuvantul".

Viitorul Constanta are cei mai multi tineri in lot (16), urmata de Dinamo (12) si CFR Cluj (7). Iata ce jucatori U21 au echipele din varful clasamentului, potrivit DigiSport:

Astra: Moise (mijlocas, 19 ani), Rosu (mijlocas, 21 de ani), Ionita II (mijlocas, 21 de ani)

Dinamo: Nedelcearu (fundas, 19 ani), Olteanu (mijlocas, 19 ani), Filip (fundas, 21 de ani), Petre (mijlocas, 18 ani), Rotariu (mijlocas, 20 de ani).

Viitorul: Nedelcu (fundas, 19 ani), Hodorogea (fundas, 20 de ani), Tanase (atacant, 21 de ani), Hagi (mijlocas, 17 ani), Marin (mijlocas, 19 ani).

Steaua: Poiana (portar, 18 ani), Cojocaru (portar, 20 de ani), Mihalcea (mijlocas, 17 ani), Ontel (atacant, 17 ani).

Pandurii: Pitian (mijlocas, 20 de ani), Trifu (mijlocas, 20 de ani), Margarit (atacant, 19 ani).

Intrunit pe data de 22 martie, in conformitate cu art. 33 alin. (2) din Statutul Federatiei Romane de Fotbal in prezenta tuturor membrilor sai, Comitetul Executiv a adoptat urmatoarele decizii:

- Valideaza cu majoritate de voturi Hotararea Comitetului de Urgenta nr. 2 din 16 martie 2016, cu amendamentul ca in perioada imediat urmatoare reprezentantii LPF si ai echipelor participante in finala Cupei Ligii urmeaza sa dezbata posibilitatea stabilirii unei alte date de desfasurare a Finalei Cupei Ligii.

- Valideaza cu unanimitate de voturi Hotararea Comitetului de Urgenta nr. 3 din 18 martie 2016.

- Convoaca Adunarea Generala a FRF pentru data de 10 mai 2016, ora 12:00, la Casa Fotbalului.

- Aproba cu unanimitate de voturi Regulamentul play-off/play-out pentru editia 2015-2016 a Ligii a 2-a, cu modificarile si completarile art. V si art. VIII.

- Aproba cu unanimitate de voturi solicitarea AJF Arad.

- Aproba cu unanimitate de voturi planul de masuri pentru dezvoltarea fotbalului romanesc si cresterea valorica a ariei de selectie pentru echipele reprezentative prin reglementarea normelor speciale privind echipele invitate in Liga a 3-a astfel cum a fost acesta modificat in cursul dezbaterilor.

- Aproba cu unanimitate de voturi costurile aferente jocurilor amicale dintre echipa nationala a Romaniei si echipele similare ale Lituaniei si Spaniei.

- Respinge propunerea LPF privind modificarea regulii referitoare la utilizarea de catre fiecare echipa a unui jucator U21 pe toata durata jocurilor din cadrul campionatului national Liga I .