Meciul Stelei la Londra, cu Arsenal este un nou prilej pentru a pune la punct ultimele detalii privitoare la transferul lui Nicolae Dica spre gruparea din Premiership Middlesbrough. Clubul britanic si-a trimis emisarii sa-l urmareasca pe decarul Stelei la partida de pe Emirates Stadium, iar daca acestia vor fi multumiti, vor semna actele in urma carora clubul bucurestean va primi 5 milioane de euro, iar salariul jucatorului se va apropia de un milion de euro pe an.

Negocierile au inceput inca de luni, cand impresarul Dumitru Tudor a purtat primele discutii cu reprezentantii clubului din Albion. "Sunt sanse mari sa se perfecteze transferul, dar stiti cum e, pana nu se semneaza actele, orice e posibil", a declarat Tudor care a anuntat ca are imputernicire de a purta negocieri din partea agentului jucatorului, Ana Maria Prodan.

Nicolae Dica este unul dintre jucatorii de care patronul Gigi Becali este dispus sa se desparta. Becali a anuntat ca orice club care va plati 5 milioane de euro pe Dica il poate avea pe mijlocas. Alt jucator care poate parasi Steaua in iarna este fundasul Dorin Goian, dar suma pentru care Becali este dispus sa-i dea drumul este de 10 milioane de euro.

Middlesbrough, posibila destinatie a lui Dica, este echipa care a oprit pe Steaua din drumul spre finala Cupei UEFA in sezonul 2005-06. Cele doua echipe s-au intalnit in semifinalele competitiei, englezii mergand mai departe dupa ce au castigat pe teren propriu cu 4-2, desi Steaua castigase la Bucuresti cu 1-0 si condusese in Anglia cu 2-0. In finala cupei, Middlesbrough a fost invinsa de FC Sevilla cu 4-0.