Federatia Germana de Fotbal a anuntat, vineri, ca nu a fost gasita nicio dovada de falsificare a voturilor in ceea ce priveste desemnarea organizarii Cupei Mondiale din 2006, gazduita de Germania, in urma unui audit intocmit de casa de avocatura Freshfields, informeaza BBC Sport, citat de Mediafax.

In ciuda acestui fapt, firma de avocatura Freshfields sustine ca nu se poate exclude complet varianta ca voturile sa fie cumparate, deoarece nu au putut fi contactati toti cei implicati in campania de organizare a turneului final, care il include si pe fostul presedinte al FIFA, Sepp Blatter, suspendat sase ani din orice activitate fotbalistica pentru fapte de coruptie.

Investigatiile asupra modului in care a fost atribuita organizarea turneului final din 2006 au pornit dupa ce au aparut informatii conform carora Federatia Germana de Fotbal ar fi platit 6,7 milioane de euro catre FIFA in 2005. Cotidianul german Der Spiegel sustine ca banii au fost folositi pentru a cumpara voturi, dar oficialii federatiei sustin ca au returnat un imprumut de la fostul sef al Adidas, Robert Louis-Dreyfus. Reprezentantii Adidas sustin ca nu cunosc detalii despre un asemenea imprumut.

Christian Duve, unul dintre reprezentantii firmei de avocatura Freshfields, a declarat, intr-o conferinta de presa, faptul ca plata a fost efectuata, dar banii nu erau destinati cheltuielilor pentru ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial, asa cum este specificat in acte.

Raportul intocmit a identificat si o plata efectuata de Franz Beckenbauer, seful comisiei de organizare a Campionatului Mondial din 2006, prin intermediul unui cont bancar din Elvetia, catre firma Kemco, in Qatar, proprietarul careia era Mohamed Bin Hammam, fost membru al FIFA.

"Banii au ajuns undeva in Qatar, sub influenta lui Bin Hammam. Am avut sarcina de a prezenta aceste aspecte. Restul sunt doar speculatii", a declarat Duve, care a mai sustinut faptul ca lipsesc cateva documente de la sediul federatiei Germane, acte privind organizarea Cupei Mondiale.