Conform grilei de distribuire a drepturilor TV din Liga 1, Steaua a pierdut 700.000 de euro, prin simpla plasare pe locul 5 la finalul sezonului regulat, in cadere fata de pozitia ocupata in campionatul trecut, informeaza Mediafax.

In toamna anului trecut, Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis modificarea grilei de distribuire a sumei de 27,5 milioane de euro fara TVA pe sezon, prevazuta in contractul cu compania malteza Intel Sky Broadcast (ISB). Prima transa a fost platita conform clasamentului din editia trecuta de Liga 1, a doua a fost egala, de 600.000 de euro de club, si s-a platit in februarie 2016, iar ultima se va distribui in zilele urmatoare, in functie de locul ocupat de echipe la finalul sezonului regulat.

Conform acestui principiu, clubul Steaua va primi cu 700.000 de euro (TVA inclus) mai putin. In sezonul trecut, echipa a terminat pe primul loc, in timp ce acum se afla pe pozitia a cincea.

Un alt club care va pierde este CFR Cluj, care a terminat anul trecut pe pozitia a 3-a, iar acum este pe locul 8 la finele sezonului regulat. In cazul echipei clujene, pierderea financiara se ridica la 600.000 de euro. Contactat de Mediafax, presedintele Iuliu Muresan a declarat: "Am pierdut foarte multi bani. Numai la noi se schimba regulile jocului in timpul sezonului. Trebuia sa primim 3 milioane de euro conform locului trei, dar a venit o propunere de schimbare a grilei si a fost votata".

Presedintele CSMS Iasi, Florin Prunea, a confirmat pentru ProSport schimbarea grilei in toamna lui 2015: "Noi, FC Botosani, Viitorul si inca un club, pe care nu mi-l amintesc, am votat impotriva. In rest, toti au fost de acord, inclusiv CFR Cluj. Asta e viata. Noi am votat impotriva si am castigat in jur de 300.000 de euro. Altii au fost de acord si au pierdut".

CSMS Iasi a terminat sezonul regulat pe pozitia a saptea, cu trei locuri mai sus decat pozitia din sezonul trecut.

Conform grilei, Viitorul a castigat 700.000 de euro din ascensiunea de 6 locuri, in timp de Dinamo are un plus de 500.000 de euro din cele 5 locuri urcate.