Pandurii Targu Jiu a invins-o pe FC Viitorul Constanta cu scorul de 3-1 (0-0), luni seara, la Ovidiu, in ultimul meci al etapei a 26-a a Ligii I de fotbal si din sezonul regulat. FC Viitorul incepe faza play-off cu 23 de puncte, iar Pandurii cu 24 puncte, potrivit Agerpres.

Dinamo-Steaua, marele derbi al fotbalului romanescFoto: DGP / HotNews.ro

Play-off-ul va incepe cu Astra de pe prima pozitie (26 pcte); 2. Dinamo (24 pcte), 3. Pandurii (24 pcte); 4. Viitorul (23 pcte); 5. Steaua (22 pcte) si 6. Tg Mures (19 pcte).

Prima etapa din play-off va avea loc pe 5 martie si va programa urmatoarele meciuri: ASA Targu Mures - Pandurii; Dinamo - Steaua; Astra - Viitorul

Joi, 3 martie, sunt programate si semifinalele Cupei Romaniei, unde Dinamo si Steaua se vor duela pentru un loc in finala, astfel ca vom avea doua episoade din marele derby in mai putin de o saptamana.

FC Viitorul Constanta - CS Pandurii Targu Jiu 1-3 (0-0), stadion "Central" - Ovidiu

Ioan Hora (48), Adrian Ropotan (75) si Filip Mrzljak (84) au marcat golurile gorjenilor, in timp ce pentru echipa lui Gheorghe Hagi a inscris Florin Tanase (77). Prima repriza a fost dominata teritorial de FC Viitorul, insa steril, iar oaspetii au deschis scorul imediat dupa pauza, prin Ioan Hora (48), golgheterul campionatului (13 goluri) marcand cu un sut la coltul lung, dupa ce a trecut usor de Ioan Filip. Adrian Ropotan (75) a majorat avantajul echipei Pandurii, dupa o eroare a lui Dragos Nedelcu, dar Florin Tanase (77) a redus din diferenta cu o lovitura de cap pe spate, la coltul lung. Filip Mrzljak (84) a inscris al treilea gol al oaspetilor si a inchis conturile dupa o greseala a portarului Pecanha.

Pandurii s-a impus si in tur, cu scorul de 1-0. FC Viitorul a ratat sansa de a termina sezonul regulat pe locul al doilea. FC Viitorul a pierdut ultimele trei meciuri de acasa. Pandurii e neinvinsa in ultimele patru etape, in care a inregistrat doua victorii (ambele in deplasare) si doua egaluri (ambele acasa).

FC Viitorul incepe faza play-off cu 23 de puncte, iar Pandurii cu 24 puncte.

Au marcat: Florin Tanase (77), respectiv Ioan Hora (48), Adrian Ropotan (75), Filip Mrzljak (84). Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galati); arbitri asistenti: Valentin Avram (Bucuresti), George Florin Neacsu (Campulung Muscel); arbitru de rezerva: Andrei Antonie (Bucuresti) Observatori: George Ionescu (Bucuresti) - CCA, Viorel Anghelinei (Galati) - LPF