Antrenorul echipei Astra Giurgiu, Marius Sumudica, a fost suspendat din toate activitatile legate de fotbal pentru o perioada de sase luni si amendat cu 100.000 de lei, luni, de Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal, pentru ca a jucat la pariuri, lucru interzis de regulamentele in vigoare, scrie Agerpres.

Marius SumudicaFoto: AGERPRES

''In temeiul art. 60 al. 5 a coroborat cu art. 601 al. 2 din RD al. FRF se sanctioneaza antrenorul Sumudica Marius Ninel cu interzicerea oricaror activitati legate de fotbal pentru o perioada de 6 luni si o penalitate sportiva in cuantum de 100.000 lei. Executorie in ce priveste sanctiunea interzicerii oricarei activitati legate de fotbal incepand cu data pronuntarii acestei hotarari, in temeiul art. 117 alin. 2 din RD'', precizeaza comunicatul publicat pe site-ul FRF.

Sumudica poate face recurs in termen de doua zile de la comunicarea deciziei.

Marius Sumudica este acuzat ca a jucat la pariuri pe meciurile de fotbal din Liga I si alte sporturi, lucru interzis de regulament. El a recunoscut in mod public ca a detinut la un moment dat 15 la suta din actiunile unei case de pariuri. Ulterior, el a afirmat ca in trecut le-a transmis jucatorilor sai sa isi inchida conturile deschise la casele de pariuri online, dar a uitat sa faca acelasi lucru cu al sau.

Astra Giurgiu a terminat sezonul regulat pe primul loc, insa acum nu va putea conta pe Sumudica in faza play-off, care va debuta in weekend.