Ministerul Apararii a stabilit valoarea brandului Steaua Bucuresti la peste 57 milioane euro si acum calculeaza eventualele prejudicii aduse de clubul lui Becali in perioada 2004 - 2014, potrivit unui comunicat al Ministerului.

Steaua BucurestiFoto: steauafc.com

Comunicatul integral:

Informaţie de presă

Comisia constituită la nivelul Ministerului Apărării Naţionale pentru analizarea demersurilor întreprinse până în prezent în direcţia valorificării mărcii „Steaua” şi a identificării de soluţii legale de utilizare a Complexului Sportiv Ghencea a înaintat un prim raport de etapă ministrului apărării naţionale şi a propus un set de măsuri care pot fi promovate în perioada următoare pe ambele dimensiuni ale problematicii.

Referitor la marca „Steaua”, Comisia a constatat că evaluatorul autorizat ANEVAR, selectat prin procedură competitivă şi transparentă de către CSA „Steaua”, a încheiat procedura de evaluare a brandului „Steaua Bucureşti”, stabilind valoarea acestuia la 57.306.150 Euro. În conformitate cu normele legale, evaluatorul va desfăşura, în termenul prevăzut de acordul cadru, procedurile subsecvente pentru stabilirea valorii prejudiciului creat prin folosirea mărcii „Steaua Bucureşti” în perioada 2004-2014 şi respectiv stabilirea taxei de licenţă pentru clasa fotbal şi ulterior pentru toate celelalte clase şi produse din certificatul de marcă.

După finalizarea procesului de calcul al taxelor de licenţă, CSA Steaua poate demara procedurile competitive permise de lege pentru valorificarea mărcii.

Legat de stadionul şi terenurile de antrenament din Complexul „Ghencea”, Comisia a informat conducerea M.Ap.N. cu privire la derularea unor proceduri de omologare a stadionului pentru desfăşurarea de competiţii sportive pentru a face posibilă utilizarea acestuia în condiţii de legalitate.

Comisia monitorizează, conform mandatului stabilit de ministrul apărării naţionale, derularea pe mai departe a acestor proceduri în maniera cea mai transparentă şi corectă, rămânând deschisă dialogului cu reprezentanţii clubului de fotbal reprezentat de FCSB, care pot contribui cu propuneri concrete şi constructive la găsirea cu celeritate a unor soluţii practice, conforme cu Decizia ÎCCJ nr. 3425/2014 şi în acelaşi timp, de natură să promoveze şi să sprijine performanţa sportivă.

Comisia numită de ministrul apărării naţionale îşi va continua activitatea până la găsirea soluţiilor legale, conform mandatului stabilit".

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit, in decembrie 2014, ca Gigi Becali a pierdut definitiv "marca Steaua" in detrimentul Clubului Sportiv al Armatei.

"Dupa evaluarea marcii va avea loc o licitatie. Va putea participa oricine indeplineste anumite conditii. Aceasta marca va fi practic imprumutata" - Florin Talpan, juristul MApN, declaratie facuta in aprilie 2015.

"Palmaresul il avem, istoria o avem, traditia o avem, culorile le avem. Aia este o sigla care, stii cat valoreaza, cat produc ei. Ca vad acum ca vand tricouri. O marca pentru a costa bani trebuia sa produca. Si daca ei spun ca costa bani, sa o scoată la vanzare, la licitatie, sa vedem cati bani iau pe ea. Sa vedem, da cineva vreo 10.000 pe ea? Nu da nimeni nimic" - Gigi Becali, finantator FC Steaua, declaratie facuta in 2015.