Antrenorul olandez al echipei de fotbal Chelsea Londra, Guus Hiddink, a anuntat, duminica, faptul ca se va retrage din fotbal la sfarsitul sezonului competitional 2015-2016 din Anglia, informeaza BBC, citat de Mediafax.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Antrenorul in varsta de 69 de ani se afla la conducerea echipei Chelsea din decembrie 2015, cand l-a inlocuit pe portughezul Jose Mourinho. Hiddink este la al doilea mandat la Chelsea, fiind antrenor interimar in 2009.

Cu Hiddink pe banca, Chelsea Londra a pierdut doar unul din cele 13 meciuri din acest sezon, 1-2 in deplasare cu Paris Saint-Germain, in meciul tur din saisprezecimile Ligii Campionilor la fotbal.

"Ma simt bine, in forma, in fiecare dimineata ma trezesc cu un zambet pe fata. Dar cred ca trebuie sa fac un pas in spate si sa las locul antrenorilor tineri. Nu ma gandesc sa lucrez in alta parte la sfarsitul acestui sezon. Voi pleca de la echipa in vara", a precizat Guus Hiddink pentru BBC.

Oscar, mijlocasul echipei Chelsea Londra, declarase recent ca este optimist in privinta continuitatii cu Hiddink la echipa. "Dupa parcursul foarte bun din ultima vreme, cred ca Guus va ramane cu noi. A creat o atmosfera pozitiva la echipa, cu totii suntem mai fericiti. Pentru mine, venirea lui Guus a fost un plus de incredere, am jucat mai bine", a precizat Oscar pentru sursa citata.