Sepp Blatter (79 de ani) a fost prezent, marti, la sediul FIFA, din Zurich, la audierile in cazul apelui impotriva deciziei de suspendare pe o perioada de opt ani, dupa ce ar fi aprobat o plata ilicita de 1,8 milioane de euro, catre Michel Platini (60 de ani), in 2011.

Suspendat pe o perioada de opt ani, Sepp Blatter s-a prezentat in fata Comisiei de Apel a FIFA, pentru a fi audiat in legatura cu acuzatiile care i se aduc.

Sepp Blatter nu a facut nicio declaratie jurnalistilor, spre deosebire de Michel Platini, care a spus, luni, in afara sediului FIFA, ca se lupta impotriva nedreptatilor, nu pentru viitorul lui.

Cei doi sunt acuzati de coruptie, conflict de interese si lipsa de loialitate fata de FIFA, dupa ce, in februarie 2011, francezul ar fi primit, cu acordul lui Blatter, 1,8 milioane de euro, din partea forului mondial. Sincronizarea platii facute catre Platini a ridicat suspiciuni, deoarece se facea in timpul campaniei pentru ocuparea postului de presedinte al FIFA, moment in care, federatiile europene erau incurajate de UEFA sa-l sustina pe Sepp Blatter. Insa, cei doi au sustinut ca aveau un acord verbal pentru o plata suplimentara pe care fostul international francez urma sa o primeasca, pentru servicii in calitate de consilier al lui Blatter, in perioada 1999-2002 si ca plata nu ar avea nici o legatura cu desfasurarea campaniei mentionate.

Blatter si Platini au sustinut, saptamana trecuta, ca se asteapta ca apelurile lor sa fie respinse de FIFA, caz in care se vor adresa Curtii de Arbitraj Sportiv. De asemenea, decizia de suspendare pe o perioada de opt ani a fost atacata si de reprezentantii FIFA, care au cerut o suspendare pe viata pentru cei doi, in caz ca acuzatiile se vor dovedi adevarate.

Michael Lauber, procurorul general al Elvetiei, a deschis un caz impotriva lui Blatter, pentru instrainarea fondurilor FIFA, si a facut o noua legatura cu faptul ca presedintele suspendat al FIFA a semnat un contract pentru drepturi subevaluate de televizare, in favoarea lui Jack Warner, un fost vice-presedinte al federatiei internationale.