Dupa patru ani in care s-a luptat de la egal la egal cu FC Barcelona si Real Madrid, Atletico Madrid va ramane fara antrenorul Diego Simeone, tehnicianul argentinian urmand sa o pregateasca din vara acestui an pe Chelsea Londra, informeaza presa britanica.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mutarea va insemna un imens pas inainte din punct de vedere financiar, antrenorul urmand sa incaseze 12 milioane de euro pe stagiune la formatia londoneza (la Atletico primeste sapte milioane de euro pe an).

Simeone ii va urma la carma "albastrilor" lui Guus Hiddink, tehnician care asigura interimatul pana in vara acestui an.

La Atletico, Diego a avut rezultate notabile, formatia de pe "Vicente Calderon" reusind chiar si un titlu de campioana a Spaniei in 2014.

In plus, Simeone a mai cucerit alaturi de Atletico urmatoarele trofee: Europa League in 2012, Supercupa Europei in 2012, Cupa Spaniei in 2013 si Supercupa Spaniei in 2014. De asemenea, Altetico a mai disputat si o finala de Champions League, in 2014, pierduta in fata rivalilor de la Real Madrid.

In acest an, Atletico se afla pe locul doi in Primera Division (la trei puncte in urma Barcelonei - catalanii au si un meci mai putin disputat), iar in Champions League este calificata in optimi.