Camera Deputatilor a aprobat marti proiectul de lege privind combaterea violentei pe stadioane.

Proiectul, initiat de deputatul PRM Dumitru Dragomir, presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a trecut de vot cu 198 de voturi pentru si doar 4 impotriva.

Noua lege prevede sanctiuni drastice pentru suporterii care atenteaza la siguranta celorlalti spectatori prezenti pe arene.

Amenzi de 3000 - 5000 RON pentru fanii care intra in teren (precum si interzicerea accesului la orice eveniment sportiv ulterior); cluburile risca amenzi de pina la 50000 RON daca nu respecta interdictiile de a comercializa bauturi alcoolice, daca permit accesul in stadion a persoanelor aflate in stare de ebrietate, daca permit afisarea sloganurilor cu mesaj rasist sau orice alta forma de discriminare, etc. Este interzisa de asemenea introducerea de torte, faclii, etc, pe stadioane.

Proiectul de lege, cunoscut in lumea fotbalului drept "priectul lui Mitica Dragomir", urmeaza sa fie promulgat de Presedinte.

Din momentul in care a fost expus opiniei publice, proiectul a stirnit critici vehemente din partea grupurilor organizate de fani "ultras" care l-au acuzat pe Dragomir ca le restringe libertatile de exprimare.