Clubul de Premier League Manchester United si-a aratat forta comerciala urcandu-si asteptarile privind profiturile anuale, in conditiile in care a raportat o crestere de 26,6% a veniturilor trimestriale, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imbunatatirea vine in conditiile unui sezon nu prea bun pe teren, United nereusind sa se califice pentru fazele eliminatorii din profitabilul Champions League.

Echipa din Manchester a ajustat profiturile anuale inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA) de la 178 mil. lire la 188 mil. lire sterline pentru anul acesta. Estimarile anterioare erau de 165-175 mil. lire.

United, al carei actionar majoritar este familia americana Glazer, este in acest moment la sase puncte de locul patru, ocupat de rivala City. Cluburile trebuie sa incheie pe primele patru locuri din Premier League pentru a se califica in Liga Campionilor in sezonul urmator.

In ciuda unei tranzitii dificile dupa retragerea managerului Sir Alex Ferguson din 2013, capacitatea clubului de a-si mari veniturile din afara stadionului a crescut continuu.

Veniturile comerciale trimestriale au sarit cu 42,5% iar cele din difuzare au crescut cu 31,3%. Totusi, incasarile din zilele de meci au scazut cu 1,6%.