Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic a realizat un sondaj de opinie care indica faptul ca 49% dintre romani tin cu Steaua Bucuresti, informeaza Mediafax.

Campioana din ultimele trei sezoane ramane cea mai iubita echipa din Romania si in 2016 si si-a marit avansul fata de urmaritoare. Doar 11% dintre cei intervievati s-au declarat simpatizanti ai marii rivale a Stelei, Dinamo, in timp ce locul trei e impartit de doua echipe din provincie: CFR Cluj si CSU Craiova, cu cate 6%. Cea de-a treia echipa din Bucuresti, Rapid, se situeaza doar pe locul cinci, cu 3% dintre voturi, in timp ce liderul din Liga 1, Astra, are un procent de doar 1% din voturi.

Sondajul a fost realizat in perioada 1 - 4 februarie si au fost realizate 1096 voturi, printre populatia adulta a tarii. Marja de eroare a acestuia este de 3,2%.

Steaua este preferata suporterilor romani, indiferent de mediul de rezidenta al acestora, de varsta, sex sau de simpatiile politice.

Dinamo este simpatizata de un numar aproape dublu de barbati, fata de femei, precum si de un numar mai mare de tineri (16% dintre cei de 18-34 de ani, fata de doar 11% dintre cei de varsta medie si doar 7% dintre cei de peste 60 de ani).

De asemenea, Dinamo este simpatizata peste media sa in mediul rural. Pe regiuni, Steaua are scorul cel mai mare in Moldova (53%) in timp ce CFR Cluj, de exemplu, este simpatizata doar in Transilvania (18%).