Un tribunal american a decis, marti, ca fostul vicepresedinte FIFA, hondurianul Alfredo Hawit, sa fie plasat in arest la domiciliu dupa ce a fost de acord cu cautiunea de un milion de dolari, potrivit Agerpres.

Acuzat de coruptie in dosarul instrumentat de autoritatile americane, Alfredo Hawit va ramane dupa gratii pana cand va plati cautiunea. Un tribunal din Brooklyn a stabilit suma la un milion de dolari, de patru ori mai putin decat cerusera procurorii.

Hawit a platit 50.000 de dolari si a garantat restul sumei cu proprietati. Fostul oficial FIFA a fost arestat pe 3 decembrie 2015 si extradat din Elvetia in Statele Unite.

El neaga cele 12 acuzatii care i se aduc, printre care frauda, spalare de bani si complicitate la frauda electronica. Procurorii sustin ca Hawit a acceptat si a spalat sute de mii de dolari pe vremea cand era secretarul general al Federatiei din Honduras, intre 2008 si 2014.

Hawit este unul dintre cei 39 de oficiali si directori de marketing acuzati ca au solicitat si au primit zeci de milioane de dolari constand in mita si plati subterane.