​Garda financiara din Italia face perchezitii la sediile cluburilor AC Milan, Lazio Roma si Napoli, dupa cum informeaza Gazzetta dello Sport. Procurorii cauta date in legatura cu o posibila retea vasta de evaziune fiscala.

HotNews.roFoto: Hotnews

Adrian Galliani (presedinte AC Milan), Aurelio De Laurentis (Napoli), Claudio Lotito (Lazio) si Jean Claude Blanc (fost presedinte la Juventus) se afla printre suspecti, alaturi de jucatorii argentinieni Lavezzi si Hernan Crespo si de mai multi impresari, printre care si Alessandro Moggi.

Autoritatile italiene au pus sechestru pe bunuri in valoare de aproximativ 12 milioane de euro.

Cazul este denumit "Offside" si a fost declansat la Napoli, in anul 2012. Acolo, mai multi procurori au detectat o retea din care fac parte 35 de formatii din Serie A si Serie B, precum si peste 100 de persoane.

Prin acest mecanism, Statul italian a fost privat de incasarea taxelor provenite din tranzactiile comerciale privind transferurile de fotbalisti, sustine Mediafax.

Printre fotbalistii ale caror transferuri sunt anchetate de procurori se numara Adrian Mutu, German Denis, Ciro Immobile, Hernan Crespo, Antonio Nocerino, Ezequiel Lavezzi si Diego Milito.