Selectionerul nationalei Romaniei, Anghel Iordanescu, a declarat, la plecarea in cantonamentul din Antalya, ca "Federatia si Comitetul Executiv trebuie sa analizeze cu atentie si sa ia o decizie dura impotriva clubului Steaua", sustine Mediafax. Reactia vine dupa ce formatia bucuresteana nu si-a lasat jucatorii selectionati in cantonamentul din Turcia al primei reprezentative.

Anghel IordanescuFoto: HotNews / DP

"Vineri a fost o intalnire la nivelul Federatiei cu cei de la clubul Steaua. A participat domnul Argaseala si eu. Dupa 5 ore de discutii clubul Steaua ne-a propus doua variante de lucru pe care noi, Federatia, le-am refuzat! Dar, in schimb, am propus clubului Steaua patru variante si cred eu, doua dintre ele extrem de convenabile si noua. Clubul Steaua a avut o pozitie de forta si nu si-a dat acordul pentru aceasta participare a jucatorilor la echipa nationala. Mi se pare lipsit de fair-play pentru ca pana la urma cu totii trebuie sa respectam echipa nationala. Trebuie sa intelegem ca echipele noastre nu mai sunt in cupele europene, nici Steaua si nimeni. Singura care ne reprezinta tara este echipa nationala", a spusAnghel Iordanescu inainte de plecarea in Turcia, conform Mediafax.

Selectionerul Romaniei a declarat ca jucatorii Stelei doreau sa vina la nationala, dar au fost blocati.

"Nu este fair-play din partea clubului Steaua, care si se afla intr-o competitie interna cu Viitorul, Astra, Pandurii, Dinamo, iar ei ne-au pus la dispozitie jucatorii echipei nationale. In schimb, Steaua, dupa o pozitie de forta, a incercat sa boicoteze activitatea echipei nationale. Consider ca Federatia si Comitetul Executiv trebuie sa analizeze cu atentie si sa o ia o decizie dura impotriva clubului Steaua", a mai adaugat Iordanescu.

Cantonamentul din Turcia se va disputa in perioada 25 ianuarie - 6 februarie 2016.

Torpedo Kutaisi este locul 10 din Georgia, Zimbru Chisinau este locul 3 in Moldova, iar Turkmenistan este locul 117 in clasamentul FIFA.

Daca totusi nu se va concretiza meciul impotriva Turkmenistanului, atunci exista varianta de rezerva Moldova (locul 154 in clasamentul FIFA).