Portarul Costel Pantilimon, care a semnat un contract pe trei sezoane si jumatate cu gruparea Watford, a fost transferat de la Sunderland pentru 500.000 de lire sterline, a anuntat mirror.co.uk.

Costel Pantilimon Foto: Hotnews

"Nu avem nevoie de un portar sa-l inlocuim pe Heurelho Gomez, el este extraordinar, dar vrem jucatori care sa poate acoperi postul", a declarat managerul gruparii Watford, Quique Sanchez Flores, conform Mediafax.

Pantilimon a afirmat ca Watford este alegerea potrivita pentru el: "Imi place managerul, imi plac jucatorii si cred ca am facut o alegere buna. Il cunosc bine pe Gomes, este un om minunat, dar voi lupta pentru postul meu".

In varsta de 28 de ani, Pantilimon juca la Sunderland din vara anului 2014, el evoluand in 49 de meciuri. Portarul roman a fost titular in prima parte a campionatului, dar apoi a ajuns a treia varianta la Sunderland dupa englezul Jordan Pickford si italianul Vito Mannone.

Desi a avut evolutii bune in acest sezon, in ciuda situatiei dificile in care se afla echipa Sunderland, penultima in clasament, Pantilimon a fost scos din primul 11 de catre managerul Sam Allardyce dupa meciul cu formatia Chelsea, scor 1-3, disputat inaintea Craciunului.

Costel Pantilimon si-a reziliat contractul cu Manchester City, in vara anului 2014, si a semnat o intelegere pe patru ani cu Sunderland. Romanul era la Manchester City din august 2011, dupa ce a fost transferat de la Poli Timisoara, mai intai sub forma de imprumut. La echipa engleza, a avut putine ocazii de a e evolua, fiind preferat Joe Hart pentru postul de titular. Pantilimon a aparat poarta "cetatenilor" de 33 de ori in trei sezoane, in toate competitiile, insa la Sunderland a fost unul dintre cei ma buni jucatori, mai ales sezonul trecut, cand echipa s-a salvat in extremis de la retrogradare.

Dupa disputarea a 22 de etape din Premier League, Watford se afla pe locul 12 in clasament, cu 29 de puncte, in timp ce Sunderland este pe 19, cu 18 puncte.