Francezul Jerome Valcke a fost concediat de FIFA din functia de secretar general, dupa ce il suspendase la 17 septembrie 2015, pentru acuzatii privind implicarea intr-un scandal legat de vanzarea biletelor pentru Cupa Mondiala din 2014.

"In 9 ianuarie 2016, Comitetul de Urgenta al FIFA a luat decizia de a-l revoca pe Jerome Valcke din functia de secretar general cu efect imediat. Acesta nu mai este secretar general al FIFA. Contractul a fost reziliat in mod anticipat. Functia de secretar general va fi in continuare detinuta interimat de Markus Kattner", a anuntat FIFA.

Saptamana trecuta, FIFA a anuntat, ca in baza raportului final prezentat de Camera de investigatii, Camera decizionala a Comisiei de Etica a deschis o procedura care il vizeaza pe secretarul general al forului mondial, Jerome Valcke.

Conform presei internationale, Comisia de Etica a FIFA a cerut suspendarea pentru noua ani din orice activitate legata de fotbal a lui Jerome Valcke, pentru acuzatii privind implicarea intr-un scandal legat de bilete pentru Cupa Mondiala din 2014.

Valcke a negat aceste acuzatii.

De asemenea, Comisia solicita ca Valcke sa fie amendat cu 100.000 de franci elvetieni.

Valcke a fost suspendat in 8 octombrie 2015 pentru 90 de zile, iar in aceasta saptamana organizatia a recomandat extidenderea suspendarii cu inca 45 de zile.

In decembrie, presedintele demisionar al FIFA, Sepp Blatter, si seful UEFA, Michel Platini, au fost suspendati opt ani din orice activitate legata de fotbal.