Justitia elvetiana a blocat circa 80 de milioane de dolari din 13 conturi bancare, in cadrul cererii americane de intrajutorare judiciara in scandalul de coruptie din jurul Federatiei Internationale de fotbal (FIFA), a precizat miercuri Oficiul Federal al Justitiei (OFJ) de la Berna, intr-un comunicat citat de AFP.

Pe 17 decembrie, OFJ a indicat deja ca fondurile blocate se situeaza intre 50 si 100 de milioane de franci elvetieni (aceeasi valoare in dolari).

In comunicatul sau de miercuri, OFJ a mai precizat ca a transmis SUA documentele bancare cerute de justitia americana in cadrul investigatiilor sale vizand FIFA. Este vorba de documente despre conturi bancare din Elvetia prin care ar fi tranzitat bani oferiti ca mita pentru acordarea drepturilor de marketing pentru turnee organizate in America Latina si SUA, informeaza Mediafax.

De asemenea, OFJ se refera la situatia celor noua functionari ai FIFA, arestati la Zurich pe 27 mai si 3 decembrie, la cererea justitiei americane.

Patru dintre acesti functionari au acceptat sa fie extradati catre SUA. Ei sunt Jeffrey Webb (Insulele Caiman), fost vicepresedinte al FIFA, brazilianul Jose Maria Marin, fost presedinte al federatiei din tara sa, paraguayanul Juan Angel Napout, fost presedinte al CONMEBOL (Confederatia Americii de Sud), si de fostul presedinte al federatiei costaricane, Eduardo Li. Ei au fost remisi autoritatilor americane pe 15 iulie, 2 noiembrie, 15 decembrie, respectiv 18 decembrie.

Uruguayanul Eugenio Figueredo a fost remis pe 24 decembrie autoritatilor din tara sa.