Aflat in Qatar, acolo unde imbraca tricoul celor de la Al Sadd, Xavi a fost chestionat despre Jose Mourinho, antrenor pe care l-a infruntat de mai multe ori in cariera. "Vrea mereu sa castige, cu orice pret, dar nu are un stil de joc", a precizat fostul capitan al Barcelonei.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu are un adevarat stil de joc"

"Mourinho este un invingator. Vrea mereu sa castige, cu orice pret, iar asta arata modul in care el vede fotbalul. Respect filosofia lui, dar atunci cand vrei sa te impui cu orice pret, nu poti etala cu adevarat un stil de joc" - Xavi, intr-un interviu pentru "Record", citat de Digisport.

"Pentru mine, a castiga nu inseamna totul. Am un deosebit respect pentru Mourinho, a realizat lucruri mari, dar vad fotbalul intr-un mod diferit de al lui", a completat Xavi.

Pe langa meciurile in care au fost adversari, Xavi l-a cunoscut bine pe antrenorul portughez din perioada in care acesta a fost secundul lui Bobby Robson si al lui Louis Van Gaal la Barcelona.

De-a lungul timpului, Xavi a evoluat doar la FC Barcelona, pana in vara acestui an, atunci cand s-a transferat la Al Sadd, in Qatar. A castigat nu mai putin de 25 de trofee alaturi de formatia catalana, depasit fiind doar de Andres Iniesta si Lionel Messi (ambii cu cate 26 de trofee cucerite alaturi de Barca).