​A disparut pentru o perioada din peisajul fotbalistic, iar apoi "si-a relansat" cariera in India. Ajuns la aproape 37 de ani, Adrian Mutu vrea cu orice pret la Euro 2016, iar pentru acest lucru este pregatit sa revina in Liga 1. "Briliantul" are doua oferte din campionatul intern.

Adrian MutuFoto: HotNews / DP

Aflat pe teren la ultima participare a Romaniei la un Campionat European de fotbal (in 2008, in Austria si Elvetia), Adrian Mutu vrea sa mai imbrace tricoul primei reprezentative si cu ocazia Euro 2016.

Conform Dolcesport, Mutu negociaza cu Hagi o posibila venire la Viitorul, formatie care va incheia anul pe locul 2 in campionat.

Nu este insa singura oferta pentru Adrian, acesta fiind dorit si de Edi Iordanescu la Pandurii.

"Din punctul meu de vedere, valoarea lui e indiscutabila. El trebuie sa fie bine din punct de vedere fizic ca sa poata sa ofere satisfactie. Mutu ar fi un plus de valoare clar pentru Pandurii, insa in momentul de fata sub nicio forma eu nu voi aborda jucatori personal si nici nu voi fi de acord ca Narcis (n.r. Raducan, presedintele clubului) sa o faca atata timp cat nu se rezolva restantele catre jucatori", a declarat Edi Iordanescu, la Dolce Sport.

In Romania, Adrian Mutu a evoluat pentru trei echipe: FC Arges (echipa unde s-a lansat), Dinamo si Petrolul. A jucat, printre altele, pentru nume mari precum Inter, Chelsea, Juventus si Fiorentina.

La prima reprezentativa a Romaniei, Mutu a bifat 77 de prezente, reusind sa inscrie de 35 de ori.