Angel Maria Villar, vicepresedinte al UEFA, va conduce forul european pana la organizarea unor alegeri sau cel putin pana la intrunirea Comitetului Executiv, in urma deciziei FIFA de a-l suspenda pe presedintele Michel Platini din toate activitatile legate de fotbal pentru opt ani, sustine Mediafax.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Potrivit jurnalistilor de la Marca.com, UEFA nu a desemnat un presedinte interimar dupa suspendarea de 90 de zile primita, la 8 octombrie, de Platini din partea Comisiei de Etica a FIFA, asteptand o decizie definitiva in acest caz.

Luni, presedintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, si seful UEFA, Michel Platini, au fost suspendati pentru opt ani din toate activitatile fotbalistice de Comisia de Etica a forului mondial, pentru "conflict de interese" si "plata neloiala".

Platini a primit 1,8 milioane de euro din partea lui Blatter in 2011, pentru o activitate de consilier incheiata in 2002, fara contract scris.

In aceasta situatie, Villar, 65 de ani, prim-vicepresedinte al UEFA, preia atributiile presedintelui UEFA.

In schimb, la FIFA, camerunezul Issa Hayatou, vicepresedinte al forului mondial si presedinte al Confederatiei Africane de Fotbal (CAF), a preluat, la 8 octombrie, atributiile presedintelui Joseph Blatter, imediat ce elvetianul a fost supendat provizoriu pentru 90 de zile de Comsia de Etica.

Alegerile pentru presedintia FIFA vor avea loc la 26 februarie 2016.