Michel Platini "va fi suspendat cu siguranta pentru cativa ani", a declarat, pentru cotidianul L'Equipe, Andreas Bantel, purtatorul de cuvant al comisiei de etica a FIFA, potrivitAgerpres.

Foto:

"Cat despre Blatter, pentru el nu e nicio diferenta intre cativa ani si o suspendare pe viata", a adaugat Bantel, la putin timp dupa ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a confirmat suspendarea provizorie de 90 de zile dictata de FIFA impotriva lui Platini.

Suspendarea il priveaza pe Platini de functia de presedinte al UEFA si ingheata candidatura sa la presedintia FIFA, al carei scrutin este prevazut sa aiba loc pe 26 februarie la Zurich.

Drept urmare, Platini nu va putea prezida sambata (astazi) tragerea la sorti a grupelor pentru Campionatul European din 2016 din Franta.

Platini, candidat la presedintia FIFA s-a adresat TAS dupa ce Comisia de Etica a forului mondial l-a suspendat provizoriu pentru o plata suspecta de doua milioane de franci elvetieni (1,8 milioane euro), primita in 2011 din partea lui Joseph Blatter, suspendat la randul sau in acest caz.