A plecat cu scandal de la Madrid, acolo unde pierduse vestiarul (Casillas si Ramos sunt doar doi dintre jucatorii cu care s-a certat de-a lungul timpului), dar este dorit inapoi. Florentino Perez se gandeste deja la numele antrenorului pentru sezonul viitor, iar conform The Sun acesta este Jose Mourinho.

Jose MourinhoFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Jurnalistii britanici au prezentat pe larg ultimele evenimente, acestia precizand ca oficialii celor de la Real Madrid poarta deja negocieri cu Mourinho.

De cateva sezoane, Barcelona domina Primera Division, lucru cu care Florentino Perez nu poate sa se impace. In aceste conditii, "The Special One" este vazut ca sigura solutie pentru oprirea suprematiei (Perez il considera pe Mou unul din cei mai buni antrenori din istorie).

Rezultatul din El Clasico (4-0 pentru Barca la Madrid) a inflamat si mai mult spiritele, iar Perez a inceput sa se intereseze de un inlocuitor. Conform presei iberice, Benitez are sanse sa ramana pana la finalul sezonului doar in conditiile in care ramane implicat pana pe final in lupta pentru titlu, iar in Champions League va ajunge in fazele superioare (semifinale).

Singurul titlu reusit de Real Madrid in ultimele sapte sezoane se leaga tocmai de numele lui Jose Mourinho, portughezul fiind dorit inapoi pe "Santiago Bernabeu".

Si pentru Mourinho o plecare la Madrid ar putea insemna o iesire din "tunel", situatia "Specialului" nefiind deloc una usoara la Londra. Chelsea nu se regaseste in Premier League (este mai aproape de retrogradare decat de primele pozitii), in timp ce in Champions League a asteptat pana la ultimul meci pentru a se califica in "optimi".

La Madrid, Jose a reusit trei calificari consecutive in semifinalele Ligii Campionilor, portughezul cucerind alaturi de galactici titlul in 2012, Cupa Spaniei (2011) si Supercupa (2012).

Cine a castigat titlul in ultimele sapte sezoane:

2008-2009 FC Barcelona

2009-2010 FC Barcelona

2010-2011 FC Barcelona

2011-2012 Real Madrid

2012-2013 FC Barcelona

2013-2014 Atletico Madrid

2014-2015 FC Barcelona.

Real Madrid are cele mai multe titluri (32), galacticii fiind urmati de FC Barcelona (23).

Cum arata in acest moment clasamentul din Primera Division:

1 FC Barcelona 34 puncte (din 14 etape)

2 Atletico Madrid 32

3 Real Madrid 30.