Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, a declarat ca in pauza din aceasta iarna cluburile din Rusia nu vor avea posibilitatea de a achizitiona fotbalisti din Turcia, insa a mentionat ca jucatorii turci care activeaza in prezent pe teritoriul Rusiei isi vor putea respecta contractele, informeaza Mediafax.

"Daca vreun club vrea sa transfere un jucator turc in pauza competitionala, nu va exista o astfel de posibilitate", a spus Mutko pentru R-Sport, conform bbc.com.

Vitali Mutko a precizat ca aceasta interdictie nu ii va afecta pe fotbalistii turci care sunt legitimati acum la cluburi din Rusia, cum ar fi Gokdeniz Karadeniz de la Rubin Kazan. "Oricine are in prezent un contract isi va continua activitatea. Ei nu vor fi aici in viitor, dar deocamdata au contracte si acestea nu vor fi afectate", a explicat ministrul rus.

Companiile din Turcia care sunt implicate in construirea stadioanelor pentru Cupa Mondiala din 2018 isi vor putea continua activitatea in Rusia, a mentionat Muttko.

Ministrul le-a recomandat cluburilor de fotbal din Rusia sa isi anuleze cantonamentele pe care le aveau programate in aceasta iarna in Turcia.

Vitali Mutko a mai spus insa ca sportivii rusi vor putea participa la turnee organizate in Turcia, cu conditia ca masurile de siguranta sa fie la nivel maxim. Mutko a adaugat ca masurile luate de Rusia impotriva Turciei nu vor afecta calendarul federatiilor sportive internationale.

Presedintele rus Vladimir Putin a dispus sambata sanctiuni impotriva Turciei, dupa ce fortele aeriene turce au doborat marti un avion rus de razboi.