Adidas a prezentat mingea oficiala cu care se va juca la Euro 2016, faza grupelor, aceasta numindu-se "Beau Jeu". Balonul are culorile albastru, alb si rosu (reprezentand steagul Frantei - tara gazda) si putin argintiu (reprezinta imaginea trofeului de la turneul final european).

Beau JeuFoto: Adidas

De asemenea, pe minge mai pot fi vazute inscriptiile 2016 (anul desfasurarii turneului) si EURO.

Printre jucatorii care au participat la testele pentru aceasta noua minge (au durat 18 luni aceste teste) se numara si Gareth Bale. "Am testat deja mingea Beau Jeu in timpul antrenamentelor cu lovituri libere, pase si alergare cu mingea la picior. Beau Jeu s-a comportat impecabil. Astept cu nerabdare debutul campionatului", a precizat jucatorul celor de la Real Madrid.

S-au calificat direct la Euro 2016 din faza grupelor: Romania, Islanda, Cehia, Belgia, Tara Galilor, Spania, Slovacia, Germania, Polonia, Anglia, Elvetia, Irlanda de Nord, Austria, Rusia, Italia, Portugalia, Albania, Turcia, Croatia si Franta (tara gazda a competitiei).

Joaca la baraj: Bosnia-Hertegovina, Danemarca, Ungaria, Norvegia, Irlanda, Slovenia, Suedia si Ucraina.

Marile dezamagiri: Olanda este, fara indoiala, surpriza neplacuta a preliminariilor pentru Euro 2016. Batavii au incheiat Grupa A pe locul patru, in spatele Cehiei, Islandei si Turciei. Pe lista echipelor care au dezamagit se mai afla Scotia si Grecia (campioana Europei din 2004).

Tragerea la sorti pentru grupele CE va avea loc pe 12 decembrie 2015, la Paris, in Palais des Congrès de la Porte Maillot.

Ce trebuie stiut despre noul format de la Campionatul European

Pentru prima data in istorie, CE va avea 24 de echipe, fata de 16 cate a avut pana acum. Formatiile vor fi impartite in sase grupe, a cate patru nationale.

S-a marit si perioada de disputare, turneul final european urmand sa aiba loc intre 10 iunie si 10 iulie 2016.

De la 31 de meciuri (cum au fost pana la Euro 2012), competitia va avea in Franta 51 de partide.