Candidatura lui Michel Platini la sefia FIFA nu a fost "admisa" de Comisia Electorala a forului fotbalistic mondial, insa aceasta va fi examinata in luna ianuarie, cand se va incheia suspendarea de 90 de zile a presedintelui UEFA.

Michel PlatiniFoto: AGERPRES

Cele cinci candidaturi admise sunt cele prezentate de: Printul Ali bin al-Hussein, Jerome Champagne, Gianni Infantino, seicul Salman bin Ebrahim al-Khalifa si Tokyo Sexwale.

Platini, presedintele UEFA, a fost suspendat 90 de zile din orice activitate legata de fotbal, de Comisia de Etica a FIFA, dupa ce justitia elvetiana a deschis o ancheta cu privire la o suma de bani pe care el a primit-o de la presedintele forului mondial, Joseph Blatter.

Acesta din urma este suspectat ca a efectuat o "plata neloiala" de doua milioane de franci elvetieni in favoarea lui Michel Platini. Banii au fost achitati in 2011, in prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini intre 1999 si 2002.

Platini a facut apel la acesta suspendare.

FIFA se confrunta cu un mare scandal de coruptie, dupa ce justitia americana a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepresedinti FIFA si sapte oficiali ai forului, pentru luare de mita si primirea de alte foloase, de la inceputul anilor 1990 si pana in prezent, totalizand peste 150 de milioane de dolari.

In urma acestui scandal, elvetianul Joseph Blatter a anuntat, la inceputul lunii iulie, ca demisioneaza din functia de presedinte al FIFA, dupa ce a fost reales pentru a cincea oara. Blatter a castigat, in 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la presedintia FIFA, dupa ce, in urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul sau, printul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursa.

In schimb, candidatura lui Musa Bility a fost respinsa.

Alegerile pentru sefia FIFA vor avea loc la 26 februarie 2016, informeaza Mediafax.