Selectionerul Anghel Iordanescu a declarat luni, intr-o conferinta de presa ca Federatia Romana de Fotbal face demersurile pentru organizarea unui meci amical cu nationala Spaniei, tehnicianul dorind ca pana la Campionatul European sa adune 6 jocuri de pregatire, anunta Mediafax.

Anghel IordanescuFoto: HotNews / DP

"Jocul cu Italia este primul de pregatire, am cerut presedintelui Federatiei Romane de Fotbal cat mai multi adversari de acest calibru, am cerut Anglia, Spania, Belgia sau Italia si vad ca mi-a indeplinit o doleanta. Am solicitat un turneu pentru jucatorii din tara, pentru ca imi doresc ca jucatori noi sa imbrace tricoul nationalei. Am cerut meciuri grele si se fac demersuri pentru un joc cu Spania. Mi-as dori ca pana la plecarea in Franta sa avem sase meciuri de pregatire.

La meciul din Italia eu cred ca stadionul va fi plin si imi doresc sa fie cat mai multi romani. Italienii au inca o echipa puternica, sunt multi jucatori cu experienta si faptul ca s-au calificat la pas din grupa din care au facut parte spune multe. Noi ne dorim sa avem o prestatie buna. Deocamdata nu a fost aprobat proiectul prezentat de mine in Comitetul Executiv, ci doar turneul de pregatire din iarna.

Urmatorul meci al nationalei va fi in februarie, nu stiu daca sub titulatura de echipa divizionara sau nationala, dar sigur va fi cu jucatori din tara. Vor fi trei meciuri de pregatire in acea perioada", a declarat Iordanescu.

Antrenorul echipei nationale nu a semnat deocamdata noul contract cu FRF, cel in vigoare expirand imediat dupa partida amicala cu Italia, din 17 noiembrie, si nu stie daca va continua si dupa terminarea Campionatului European de anul viitor.