Wolfgang Niersbach, presedintele Federatiei Germane de Fotbal, si-a anuntat, luni, demisia din functia pe care o avea, informeaza Reuters. Implicat in scandalul "spaga pentru gazduirea Mondialului din 2006", Niersbach a ales sa renunte la conducerea forului german de specialitate.

Wolfgang NiersbachFoto: Wikipedia

Pe 3 noiembrie 2015, Politia Germana a efectuat mai multe perchezitii, una din locuintele vizate fiind cea a lui Wolfgang Niersbach.

Desi a negat constat implicarea intr-un caz de coruptie (Germania este acuzata ca si-a platit dreptul de a organiza Cupa Mondiala de Fotbal din 2006), Wolfgang Niersbach si-a prezentat luni demisia.

Germania este zguduita de acuzatii de cumpare de voturi la atribuirea, in 2000, a Cupei Mondiale la fotbal 2006. Revista Der Spiegel a dezvaluit scandalul in 16 octombrie, afirmand ca in cadrul comitetului german de candidatura s-au strans bani pentru cumpararea de voturi. Fostul sef al Adidas Robert Louis-Dreyfus este in centrul acestor acuzatii.

Federatia germana de fotbal (DFB) a negat acuzatiile, recunoscand insa ca a platit 6,7 milioane de euro catre FIFA, dar fara nicio legatura cu aceasta competitie.

"Nu am platit bani nimanui pentru a obtine atribuirea Cupei Mondiale 2006 catre Germania", a declarat duminica Franz Beckenbauer, legenda fotbalului german, care a condus comitetul german de candidatura.

Germania a castigat organizarea Cupei cu 12 voturi la 11 in fata Africii de Sud, in conditiile in care neo-zeelandezul Charles Dempsey a ales sa se abtina in ultimul tur de scrutin.