In urma cu citeva zile, primul minstru albanez Sali Berisha a declarat ca fotbalul din tara sa este controlat de mafia caselor de pariuri. A doua zi, ministrul culturii Ylli Pango a acuzat direct presdintele federatiei de fotbal ca a vindut doua meciuri din preliminariile EURO 2008: cele cu Belarus (2-4 la Tirana) si cu Romania (1-6), in fapt ultimele partide disputate in campania preliminara.

Mai mult, ministrul culturii a trimis o scrisoare Uniunii Europene de Fotbal prin care solicita investigarea corectitudinii celor doua meciuri. UEFA a confirmat primirea scrisorii, insa nu a facut niciun comentariu.

In momentul aparitiei zvonurilor ca albanezii isi acuza jucatorii de vinzare, oficialii federatiei romane au considerat totul drept o gluma proasta: "Pai daca nu ii oprea Piti, le dadeam 10!", a declarat Mircea Sandu, presedinte FRF.

Transmiterea acestei scrisori se face intr-un moment delicat - in urma cu o saptamina, UEFA anuntase ca investigheaza mai multe meciuri disputate in competitii continentale si care sunt suspectate de "aranjamente" cu agentii de pariuri. UEFA a precizat ulterior ca nu este vorba despre niciun meci din preliminariile pentru EURO.

Echipe albaneze au mai fost implicate in scandaluri de acest gen - acum citiva ani, dupa un meci sustinut cu Otelul Galati in Intertoto, jucatorii echipei Dinamo Tirana au fost acuzati ca au pariat sume uriase la case de pariuri din Austria, mizind pe o infringere a echipei lor cu 4-0, scor care a si fost consemnat la finalul partidei!