Gica Popescu este in mod oficial in libertate. Fostul capitan al nationalei Romaniei a fost eliberat miercuri seara, dupa ce a executat un an si opt luni din pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile, primita in Dosarul Transferurilor de jucatori.

Gica PopescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Se incheie cea mai grea perioada din viata mea si as vrea sa multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine in aceasta perioada, prietenilor mei, colegilor de la echipa nationala, de la Craiova, de la Barcelona, de la Galatasaray, de la Eindhoven si tuturor celor care s-au gandit la mine in aceasta perioada.

As vrea sa spun ca am trecut cu bine peste aceasta perioada grea, dar din pacate nu pot spune asta. stiti cu totii ca anul trecut am pierdut o fiinta foarte draga, tatal meu, si nu pot spune ca mi-a fost bine in aceasta perioada.

Faptul ca am fost sportiv de performanta si am avut foarte multe batalii ca sportiv, m-a intarit foarte mult ca om si lucrul acesta m-a ajutat sa trec mai usor peste aceasta perioada grea. Cel mai greu moment al meu a fost moartea tatalui. Voi merge sa aprind o lumanare la mormantul tatalui meu, apoi voi petrece o perioada cu familia mea, iar apoi voi face ce am facut toata viata: voi munci.

Daca as putea sa aleg de unul singur ce as face de maine, singurul om alaturi de care as lucra ar fi Gica Hagi. Din pacate, am o perioada complementara în care nu am voie sa activez la un club de fotbal. Înca nu stiu exact ce inseamna si pana la ce nivel nu am voie, voi merge în instanta sa aflu. Sa vedem ce înseamna sa reprezinti un club sportiv. Profesia mea este legata de fotbal. Sunt un produs al fotbalului. Am multe planuri pe care mi le-am facut in aceasta perioada, dar nu stiu daca acestea, facute in detentie, se potrivesc cu realitatea de afara. Imi va fi foarte greu sa stau departe de fotbal, dar trebuie sa vad pana la ce nivel ma pot implica in fotbal.

Unele dintre putinele lucruri bune care ti se intampla in aceasta perioada de detentie este ca poti sa reflectezi asupra lucrurilor bune si rele pe care le-ai facut. Eu am facut acest lucru si mi-am dat seama ca multe lucruri as fi putut face diferit. Sunt foarte multi oameni care m-au surprins placut in aceasta perioada si intotdeauna imi place sa raman cu lucrurile pozitive”, a declarat Gica Popescu la iesirea din inchisoare, conform Digisport.

Fostul international Gheorghe Popescu executa din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile, primita in dosarul transferurilor de jucatori. Alaturi de el au fost condamnati Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Netoiu, si Jean Padureanu.

Gheorghe Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat conditionat in 7 aprilie, dupa ce a executat o treime din pedeapsa, decizia fiind luata atunci de Tribunalul Bucuresti.

Jean Padureanu, fostul presedinte al Gloriei Bistrita, care a executat pedeapsa in Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat conditionat in 18 iunie, tot in urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucuresti.

Ioan Becali, incarcerat din martie 2014 in Penitenciarul Poarta Alba, judetul Constanta, ar putea fi si el pus in libertate. Judecatoria Medgidia a decis, in 29 octombrie, ca Ioan Becali poate fi eliberat conditionat, insa hotararea nu este definitiva.