Politia germana a efectuat, marti, perchezitii la sediul din Frankfurt al Federatiei Germane de Fotbal, informeaza Reuters. Anchetatorii au cautat probe si la casele functionarilor forului, procuratorii incercand sa afle daca Germania a dat spaga pentru a obtine dreptul de a organiza Mondialul de fotbal din 2006.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bild anunta ca anchetatorii "au vizitat" si casa lui Wolfgang Niersbach, presedintele DFB (n.r. Federatia Germana de Fotbal).

Germania este zguduita de acuzatii de cumpare de voturi la atribuirea, in 2000, a Cupei Mondiale la fotbal 2006. Revista Der Spiegel a dezvaluit scandalul in 16 octombrie, afirmand ca in cadrul comitetului german de candidatura s-au strans bani pentru cumpararea de voturi. Fostul sef al Adidas Robert Louis-Dreyfus este in centrul acestor acuzatii.

Federatia germana de fotbal (DFB) a negat acuzatiile, recunoscand insa ca a platit 6,7 milioane de euro catre FIFA, dar fara nicio legatura cu aceasta competitie.

"Nu am platit bani nimanui pentru a obtine atribuirea Cupei Mondiale 2006 catre Germania", a declarat duminica Franz Beckenbauer, legenda fotbalului german, care a condus comitetul german de candidatura.

Germania a castigat organizarea Cupei cu 12 voturi la 11 in fata Africii de Sud, in conditiile in care neo-zeelandezul Charles Dempsey a ales sa se abtina in ultimul tur de scrutin.