FC Viitorul Constanta a surclasat-o pe Dinamo Bucuresti cu scorul de 5-1 (1-0), luni seara, chiar in Soseaua Stefan cel Mare, in ultima partida a etapei a 16-a a Ligii I de fotbal, potrivit Agerpres.

FC Viitorul, care a castigat toate partidele jucate pe terenul lui Dinamo, a deschis scorul din penalty, prin Florin Tanase (32). La faza respectiva, Ianis Hagi a sutat puternic, portarul Iustin Popescu a respins, iar fundasul sloven Miha Mevlja l-a faultat in pozitie de ultim aparator pe Aurelian Chitu. Mevlja a fost eliminat.

Dinamo a egalat dupa pauza, prin camerunezul Eddy Gnohere (53), la o iesire neinspirata a portarului Victor Rimniceanu.

FC Viitorul a preluat conducerea in min. 64, cand Vlad Achim a trimis in plasa din apropiere, dupa o minge respinsa de portarul Popescu. Finalul a apartinut, de asemenea, oaspetilor, care au inscris de trei ori, prin Adnan Aganovic (87, 90+2) si Vlad Achim (90+1), cu un sut superb la vinclu, ratand si alte ocazii clare.

Dinamo a ratat prima ocazie mare a partidei (16), prin Steliano Filip, scapat singur cu portarul. In min. 21 s-a petrecut o faza controversata, Gnohere a fost oprit neregulamentar de portarul Rimniceanu in careu, dar Dinamo nu a primit penalty, Vojnovic fiind semnalizat in pozitie de ofsaid.

Kevin Boli (FC Viitorul) a avut o sansa de gol, dar Popescu a respins sutul sau din marginea careului (68). Goalkeeper-ul dinamovist a avut o interventie salutara la sutul lui Ianis Hagi (74), iar constantenii au ratat si un contraatac supranumeric (84).

Aceasta este cea mai drastica infrangere suferita de Dinamo de la 1-6 cu Astra, la Giurgiu, pe 6 decembrie 2014. In etapa trecuta, Dinamo a fost invinsa cu 3-0 de CSU Craiova, in Banie.

Dinamo a suferit a treia infrangere acasa in acest sezon, survenita in ultimele patru jocuri de pe teren propriu.

FC Viitorul a legat trei victorii consecutive in campionat, devenind echipa cu cel mai bun atac.

In tur, scorul a fost egal, 1-1.

In prima repriza, membrii Peluzei Catalin Hildan au solicitat elevilor lui Mircea Rednic sa nu joace partida, in semn de solidaritate cu victimele tragediei din clubul Colectiv, iar spectatorilor le-au cerut sa paraseasca stadionul.