Tragedia din Clubul Colectiv a produs multa durere, dar din pacate acest caz ar putea sa nu fie unul singular. La meciul dintre FC Baia Mare si Steaua (din Cupa Romaniei) au fost pe stadion 14.000 de oameni, desi capacitatea arenei este de aproximativ 7000 de locuri. In plus, conform presei locale, arena are o tribuna certificata ca fiind in pericol de prabusire. Cu toate acestea, decizia de a se juca in aceste conditii le-ar fi apartinut prefectului si comandantului jandarmilor.

Inghesuiala mare la Baia Mare vs SteauaFoto: captura facebook

Despre pericolul in care s-au aflat mii de oameni a vorbit si Cristian Span, presedintele clubului maramuresean, acesta recunoscand ca au fost probleme la nivel de organizare a evenimentului.

"Ne cerem scuze in fata suporterilor pentru lacunele pe care le-am avut in organizarea acestui meci, dar ii asiguram pe toti de intentiile noastre bune. Am avut cateva saptamani extrem de grele, in care am facut tot ceea ce a fost omeneste posibil pentru a aduce Steaua in Baia Mare" - Cristian Span, citat de Digisport.

Decizia de a deschide peluza care pana in acel moment era inchisa din motive de siguranta le-a apartinut prefectului si comandantului jandarmilor, care si-au asumat raspunderea (informatia a fost confirmata si de gsp.ro, nu doar de presa locala).

Din fericire, nu au fost incidente, insa mai multe intrebari raman fara raspuns, cel putin pana acum. Are stadionul autorizatie de functionare si la ce capacitate? Cine raspunde pentru faptul ca au stat oameni in tribune care erau inchise din cauza pericolului de prabusire? A existat un scenariu in caz de situatie de urgenta? Daca da, atunci ce prevedea el?

Care au fost conditiile de desfasurare la meciul dintre Baia Mare si Steaua

Conform presei locale, stadionul din Baia Mare nu era pregatit pentru un eveniment de o asemenea amploare. Cateva detalii despre locul unde s-a disputat meciul in urma caruia Steaua s-a calificat dupa loviturile de departajare: arena de 7000 de locuri, cu o tribuna certificata ca fiind in pericol de prabusire, cu o singura cale de acces si de evacuare si cu o instalatie de nocturna ambulanta (improvizata). Pe acest stadion au fost aproximativ 14.000 de oameni.

30 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 130 sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, dupa tragedia de vineri seara din Clubul Colectiv.

Citeste aici ultimele detalii despre starea celor 130 de persoane internate dupa tragedia de vineri seara, din Clubul Colectiv.

Vezi aici cum spectatorii au rupt gardul si au intrat la meci.

* Imagini Baia Mare - Mass Media

Posted by Baia Mare - Mass Media on Friday, October 30, 2015


Vezi aici cum singura cale de acces si evacuare a fost blocata de organizatori.

Aseara la meciul FCM Baia Mare - Steaua au rupt gardul si au intrat (video: Remus Rodila)

Posted by Baia Mare - Mass Media on Friday, October 30, 2015