Patru tineri fotbalisti olandezi, cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani, au fost suspendati pe viata de Federatia Olandeza de Fotbal (KNVB) dupa ce au ucis un arbitru amator in 2012, a anuntat, luni, L'Equipe.

"Patru dintre cele cinci persoane implicate in decesul arbitrului Richard Nieuwenhuizen nu vor mai putea fi membri ai KNVB. Cea de-a cincea persoana a primit o suspendare de cinci ani, deoarece si-a recunoscut vina si a aratat remuscari", se arata in comunicatul Federatiei Olandeze de Fotbal, conform Mediafax.

Sase adolescenti si un adult au fost condamnati, la 17 iunie 2013, la inchisoare intre un an si sase ani, dupa ce l-au batut pana l-au omorat pe un arbitru asistent la un meci de fotbal de amatori din Olanda.

Ei au fost condamnati pentru crima, dar instanta a tinut cont de faptul ca "niciunul dintre cei sapte inculpati nu a avut intentia de a-l ucide pe arbitru", a spus judecatoarea Anja van Holten la citirea sentintei.

La 2 decembrie 2012, dupa fluierul final al unui meci disputat pe terenul echipei SC Buitenboys B3 din Almere unul dintre arbitrii asistenti, Richard Nieuwenhuizen, a fost batut de jucatori ai formatiei oaspete, Nieuw Sloten B1 (Amsterdam). Mai multi adolescenti l-au lovit pe arbitru in special in figura, atunci cand barbatul era cazut la pamant. La cateva ore dupa ce a fost batut, arbitrul s-a simtit rau si a fost dus la spital, unde a decedat a doua zi.