Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, vineri, ca a facut o plangere penala impotriva Jan Pavel, pentru instigare la violenta, acuzandu-i totodata pe conducatorii Clubului Sportiv al Armatei ca incearca o "mineriada", prin sutinerea mitingului organizat de fostul lider de galerie, informeaza Mediafax.

Gigi BecaliFoto: Agerpres

"Daca vine unul si spune ca ia el Steaua, ca aduna zece mii si intra cu forta si sparge usile la stadion si ca face manifestatie, eu am facut plangere penala impotriva lui Jan Pavel. Rog procurorii, rog institutiile statului si pe cei care dau avizare de manifestatii... Stai, ma, pentru ce ceri manifestatie? Ca si eu strang 30.000, un milion strang eu si iau eu Petromul. Fac manifestatie. Dar nu pot sa-l iau, ca a fost privatizat conform legilor romanesti. Vreau si Transgazul, vreau si Romgazul, le vreau eu pe toate, cum vrea Jan Pavel sa ia el cu manifestatie. Si atunci am facut o plangere penala de instigare la violenta, ca asa a zis, ca rupe gardurile, ca face, ca drege... Becali sa le-o da inapoi si cu jucatorii cutare si eventual si cu bani in cont, ca vrea el, Jan Pavel", a declarat Becali, intr-o conferinta de presa.

Patronul Stelei i-a acuzat pe comandantul CSA Steaua, George Boroi, si pe juristul clubului sportiv Florin Talpan ca sustin mitingul initiat de Jan Pavel, o actiune similara cu o mineriada, in opinia lui Becali.

"Lumea trebuie sa inteleaga ca Romania nu mai este ce a fost. Mineriadele nu mai merg. Ceea ce incearca Boroi, cu Talpan, cu magariile astea e un fel de mineriada spre Steaua. A facut si Iliescu si, uite, dupa 25 de ani ... Daca tu vezi ca dupa 25 de ani il ia, tu acum vrei sa faci mineriada? Ca acolo e lucru necurat, manevrele astea pe care le fac ei, abuzurile astea pe care le fac ei... O baza sportiva tu o tii a statului roman, care pana la urma este nocturna mea, lifturile mele, tabela electronica a mea, am investit in baza aia zece milioane de euro. Am investit in parcare trei milioane de euro ca sa nu ma fac de ras in Liga Campionilor. Eu am facut alea de ce? Cu buna credinta ca raman acolo si tu ma dai afara? Daca sunt oameni care cred ca sunt stapani pe institutii se insala. Nu mai merge in Romania, ca nu mai este Romania El Dorado. Romania o ia pe drum bun si nu mai merge daca nu respecti legea. Si mineriada d-asta ca a lui Boroi si Talpan nu mai merge", a spus Becali.

Fostul lider al galeriei steliste Jan Pavel organizeaza, sambata, de la ora 14.00, un miting la Stadionul Steaua din Bulevardul Ghencea, sub deviza "Pe 24 octombrie ne luam clubul inapoi", cu referire la gruparea de fotbal patronata de Gigi Becali.

"Fac apel ca in ultimul ceas sa va treziti, sa va luati inapoi ce va este voua cel mai drag pe lume, Steaua Bucuresti, echipa sufletelor voastre, echipa noastra, a suporterilor adevarati. Misiunea va fi grea, il contestam pe creditor, dar atentionam si Armata, ea are stadionul si baza sportiva de antrenament, dar trebuie sa aiba echipa de fotbal, ea trebuie sa aiba Centrul de copii si juniori, intotdeauna fotbalul a tinut si celelalte sectii ale clubului sportiv, a venit randul ca si CSA sa se implice pentru revitalizarea fotbalului", se arata in apelul facut de Pavel catre suporterii FC Steaua.