Opt lideri ai galeriei FC Rapid, intre care si Gheorghe Raducanu, zis Gigi Corsicanu, au fost retinuti, joi, dupa ce au fost dusi la sediul Sectiei 5, in legatura cu un scandal izbucnit in 21 iulie, la baza Pro Rapid, soldat cu mai multi raniti, potrivit unor surse din Politie, sustine Mediafax.

Gigi CorsicanuFoto: Mediafax.ro

Potrivit surselor citate, anchetatorii bucuresteni au adus pentru audieri, la sediul Sectiei 5, opt lideri ai galeriei rapidiste, suspectati ca, la data de 21 iulie, i-au atacat, in fata bazei Pro Rapid, pe membrii unei alte grupari de suporteri.

Cei opt - Gheorghe Raducanu, Liviu Ungureanu, zis Bocciu, Eugen Stan, zis Boxeru, Daniel Ungureanu, supranumit Van Damme, Petre Ionescu, zis Petre de la Moara, Valentin Fifiala, zis Finutu, Paul Unoi si Baltazar Vlad - au fost retinuti pentru o perioada de 24 de ore, pentru loviri si alte violente, tulburarea ordinii publicii si uz de arma fara drept.

La data de 21 iulie, mai multe echipaje ale Sectiei 5 au ajuns la baza sportiva Pro Rapid, dupa ce, in jurul orei 20.00, ar fi avut loc un incident violent intre mai muti suporteri ai echipei de fotbal Rapid Bucuresti.

Politistii au gasit atunci la fata locului reprezentanti ai grupurilor de suporteri de la Tribuna a II-a, care s-au plans ca au fost victimele unei agresiuni. Acestia au povestit ca mai multe persoane, conduse de Liviu Ungureanu, zis Bocciu, fost sef al galeriei de la Peluza II-a, i-au atacat cu pietre si bate.

In timpul conflictului ar fi fost folosit si un pistol cu bile de cauciuc, de o persoana care nu mai avea dreptul sa il detina.

Un barbat care avea nasul spart a fost transportat atunci, cu o masina a Jandarmeriei, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, insa nu a ramas internat.

La baza Pro Rapid avusese loc reunirea lotului echipei Rapid. Conform unor surse din rândul suporterilor, conflictul a aparut ca urmare a faptului ca fanii de la Peluza a II-a sustineau instalarea lui Daniel Pancu si Adrian Iencsi in functiile de presedinte, respectiv antrenor principal, în timp ce rivalii de la Tribuna a II-a erau impotriva.

Disensiunile dintre suporterii de la Peluza a II-a si cei de la Tribuna a II-a au aparut in vara anului trecut. La 25 iunie 2014, FC Rapid a sarbatorit 91 de ani de la înfiintarea clubului printr-un meci demonstrativ de old-boys cu echipa din 1995 a formatiei Petrolul Ploiesti. La acel eveniment au avut loc incidente violente între fanii rapidisti, jandarmii fiind nevoiti sa intervina cu gaze lacrimogene.

In urma acelor altercatii, Jandarmeria Capitalei a dat amenzi in valoare totala de 18.000 de lei si interdictii pe stadioane timp de un an unui numar de 19 suporteri rapidisti, pentru provocarea si participarea la violentele care au avut loc la meciul demonstrativ. De asemenea, Jandarmeria a sesizat organele de urmarire penala in cazul unui suporter prezent la meci, pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a masurii de interzicere a accesului la competitii si jocuri sportive.

Relatiile dintre cele doua grupuri de suporteri s-au deteriorat si mai mult dupa ce fostul actionar majoritar Adrian Zamfir a transferat gratuit 80 la suta din actiuni catre patru suporteri de la Tribuna a II-a, acestia cedandu-le ulterior actualului patron, Valerii Moraru. Fanii de la Peluza a II-a sustin ca, in urma acestei tranzactii, cei de la Tribuna a II-a influenteaza deciziile lui Valerii Moraru.