​Rusia si Slovacia au intregit, luni, lista echipelor calificate la Euro 2016. Pana in acest moment, 18 nationale au obtinut biletele pentru turneul final gazduit de Franta in vara anului viitor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe langa Franta (tara gazda), au mai obtinut calificarea pana in acest moment: Islanda, Cehia, Belgia, Tara Galilor, Spania, Slovacia, Anglia, Elvetia, Irlanda de Nord, Romania, Austria, Rusia, Italia, Portugalia, Albania, Germania si Polonia.

Mai sunt sase locuri disponibile pentru competitia gazduita de Franta.

Cine sunt capii de serie:

La Euro 2016, capii de serie vor fi urmatorii: Franta (tara gazda), Germania, Spania, Portugalia si Anglia. Pentru ultimul loc se lupta Belgia, Italia si Olanda (in cazul in care batavii vor prinde pe ultima suta de metri calificarea).

Tragerea la sorti pentru grupele CE va avea loc pe 12 decembrie 2015, la Paris, in Palais des Congrès de la Porte Maillot.

O grupa dificila pentru tricolori ar putea fi una cu Germania/ Spania, Italia/ Belgia, Irlanda de Nord/ Tara Galilor.

Pentru calificarea la Euro, FRF va primi din partea UEFA un bonus financiar de 8 milioane de euro.

Ce trebuie stiut despre noul format de la Campionatul European

Pentru prima data in istorie, CE va avea 24 de echipe, fata de 16 cate a avut pana acum. Formatiile vor fi impartite in sase grupe, a cate patru nationale.

Se vor califica in faza eliminatorie (n.r. optimi) primele doua clasate din fiecare grupa si cele mai bune patru nationale clasate pe locul trei.

S-a marit si perioada de disputare, turneul final european urmand sa aiba loc intre 10 iunie si 10 iulie 2016.

De la 31 de meciuri (cum au fost pana la Euro 2012), competitia va avea in Franta 51 de partide.