​Razvan Burleanu, presedintele FRF, a facut lumina in cazul unei plecari a lui Anghel Iordanescu de la nationala Romaniei, dupa calificarea la Euro 2016. "Iordanescu va ramane la echipa nationala pentru ca merita", a punctat seful de la Casa Fotbalului.

Anghel IordanescuFoto: HotNews / DP

"Baietii trebuie felicitati la maxim pentru aceasta calificare. Este o zi mare pentru tot sportul romanesc. Aceasta calificare va ajuta la dezvoltarea fotbalului in Romania. Iordanescu va ramane la echipa nationala pentru ca merita.

Ne-a fost teama de acest meci, deoarece am ajuns sa depindem de ultima partida din preliminarii. Bucuria este mai mare ca am obtinut calificarea in ultimul meci. Vom juca un meci amical cu Italia, dar depindeam de aceasta calificare ca sa putem intalni Italia. De maine (n.r. luni) ne apucam de treaba pentru Campionatul European. Jucatorii au trecut prin momente dificile, dar in final am castigat o echipa" - Razvan Burleanu, presedintele FRF.

Romania a castigat cu 3-0 meciul cu Insulele Feroe, reusind sa se califice la Euro 2016, dupa ce a incheiat grupa pe locul 2 (dupa Irlanda de Nord).

Este prima participare a tricolorilor la Euro, dupa o pauza de opt ani de zile (ultimul turneul la care Romania a luat parte a fost Euro 2008, din Austria si Elvetia).