Pentru a ajunge la Euro 2016, nationala Romaniei trebuie sa invinga pe terenul echipei Insulelor Feroe, nationala care are in lot doar 8 jucatori profesionisti. Adversara tricolorilor are pe foaia de joc internationali care au urmatoarele meserii: tamplar, electrician si profesor.

Insulele FeroeFoto: Dolcesport

Cu o populatie de pana in 50.000 de locuitori, Feroe este una din nationalele care incearca sa isi faca o identitate in fotbalul european. Fotbalul din aceasta tara a crescut mult in ultimii ani, dar cu toate acestea Feroe are in componenta jucatori care au alte meserii de baza: tamplar, electrician si profesor.

La ultimul meci din preliminarii, cel cu Ungaria de la Budapesta, Feroe a avut 8 jucatori profesionisti. Intesant este faptul ca golul cu care Feroe a condus la un moment dat cu 1-0 la Budapesta a fost reusit de un electrician (pana la urma, Ungaria s-a impus cu 2-1).

Iata, conform Dolcesport, cu ce se ocupa jucatorii din lotul Insulelor Feroe:

Profesionisti:

Nielsen - Stjarnan

Natestad - Midtjylland

Davidsen - Vejle

Joensen - FC Copenhaga

Balvinsson - Federicia

Bartalsstovu - Levanger

Sorenssen - Vejle

Edmunsson - Vejle

Amatori:

Justinussen - tamplar

Jonas Naes - avocat

Gregersen - functionar public

Vatnhamar - profesor

Jakobsen - electrician

Faero - student.

Meciul Insulele Feroe - Romania se va disputa duminica, 11 octombrie, de la ora 19:00 (ora Romaniei) si va fi in direct pe TVR1 si LiveText pe HotNews.ro.