Starul argentinian al Barcelonei, Lionel Messi, si tatal sau, Jorge, vor fi judecati in Spania sub acuzatia de frauda fiscala, pasibila de pedeapsa cu inchisoarea, a anuntat joi tribunalul Catalonia, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Judecatorul de instructie, care a semnat miercuri ordonanta de trimitire in fata instantei, nu a urmat recomandarile procurorului tribunalului din Barcelona care a recomandat trimiterea in judecata doar a tatalului jucatorului, aprecii nd ca acesta nu era la curent cu frauda.

Cei doi erau suspectati de o evaziune fiscala de 4,16 milioane de euro, fiind acuzati ca au ascuns de fiscul spaniol o parte a veniturilor din drepturile de imagine ale jucatorului, din perioada 2006-2009. Messi si tatal sau neaga acuzatiile, sustinand ca vinovat ar fi un fost impresar al jucatorului.

La 14 august 2013, tatal lui Messi a platit cinci milioane de euro fiscului.

Apararea a incercat sa il exonereze pe fotbalist de orice responsabilitate si sa il acuze pe unul dintre fostii impresari ai acestuia, Rodolfo Schinocca.

La randul sau, Schinocca a declarat ca el a incetat colaborarea cu Messi in 2006, inainte de perioada in cauza, si l-a acuzat pe Jorge Messi ca a vrut sa deschida "un cont offshore".

Vom reveni cu amanunte