Federatia Romana de Fotbal a stabilit componenta urnelor pentru tragerea la sorti a optimilor de finala ale Cupei Romaniei, editia 2015-2016, care va avea loc, miercuri, de la ora 13.00, la Casa Fotbalului, informeaza Mediafax.

Conform site-ului oficial al FRF, echipele care au trecut de faza saisprezecimilor de finala au fost impartite in trei urne: Urna A: FC Steaua, ASA Targu Mures, CFR Cluj, Astra Giurgiu, Petrolul Ploiesti; Urna B: FC Dinamo, FC Botosani, Pandurii Targu Jiu, CSMS Iasi, FC Viitorul, Concordia Chiajna, ACS Poli Timisoara; Urna C: FC Viitorul II, SC Bacau, FCM Baia Mare, FC Brasov.

La tragerea la sorti, se vor grupa echipe din urna A cu echipe din urna C (4 jocuri) si, in continuare, o echipa ramasa din urna A cu o echipa din urna B (un joc). Cele sase echipe ramase in urna B se vor grupa intre ele.

Jocurile din saisprezecimile, optimile si sferturile de finala se disputa in sistem eliminatoriu, intr-o singura mansa, pe terenul echipei de categorie inferioara sau mai slab clasata in campionatul precedent.

In cazul in care jocurile din Cupa Romaniei urmeaza sa fie televizate in direct si sunt programate in nocturna, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalatie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiata, care indeplineste conditiile regulamentare necesare disputarii jocului si televizarii.

Meciurile din cadrul optimilor de finala ale Cupei Romaniei vor avea loc in perioada 27-29 octombrie, cu incepere de la ora 14.30, cu exceptia celor televizate, programul acestora urmand a fi stabilit de Comitetul de Urgenta al FRF.