​Martin Winterkorn, seful Volkswagen care a demisionat miercuri, era mare amator de fotbal si a directionat fonduri importante pentru sustinerea lui Vfl Wolfsburg care a obtinut performante importante in ultimii ani. Insa scandalul trucarii emisiilor ar putea duce la reducerea semnificativa a bugetului echipei care anul trecut a fost vicecampioana in Bundesliga. Grupul are actiuni la 17 cluburi germane, inclusiv la Fc Ingolstadt, echipa din orasul marcii Audi promovand in acest an in premiera pe prima scena fotbalistica germana.

Volkswagen ArenaFoto: Vfl Wolfsburg

Micul oras Wolfsburg, a carui econimie depinde in totalitate de gigantul auto, nu are momumente culturale renumite si nici nu gazduieste festivaluri celebre. Orasul e cunoscut pe plan european prin echipa de fotbal Vfl Wolfsburg, campioana a Germaniei in 2009 si vicecampioana anul trecut (ceea ce a propulsat-o in grupele Champions League.

Volkswagen sustine echipa "lupilor" si, desi nu sunt cifre oficiale, se estimeaza ca bugetul furnizat de companie este de 100 milioane euro, ceea ce a permis echipei sa cumpere jucatori importanti precum Andre Schurlle, Ricardo Rodriguez si Luis Gustavo. Echipa a participat in 1999 pentru prima oara in cupele europene, in 2009 a fost surprinzatoarea campioana a Germnaiei, iar cele mai bune performante europene au fost in 2009/10 si 2014/15: atingerea sferturilor de finala Europa League.

Dupa venirea lui Martin Winterkorn la conducerea Volkswagen in 2007, echipa locala a primit tot mai multe fonduri, mai ales ca CEO-ul a jucat ca portar la juniorii lui Wolfsburg si in tinerete venea in galerie sa asiste la meciurile echipei.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro