​Robert Lewandowski a reusit sa marcheze de cinci ori in noua minute, Bayern impunandu-se cu 5-1 in meciul cu VfL Wolfsburg (Bundesliga, etapa a VI-a). De mentionat este faptul ca atacantul a reusit in doar cateva minute sa inscrie de mai multe ori decat Liverpool in sase etape din Premier League.

HotNews.roFoto: Hotnews

La pauza, VfL conducea cu 1-0, dar golurile lui Robert ('51, '52, '55, '57, '60) au stabilit invingatoarea.

"Niciodata n-am mai trait asa ceva, nici ca jucator, nici ca antrenor. Cinci goluri in noua minute. Sunt foarte fericit pentru Robert. Am jucat prost pentru 45 de minute, apoi am dat cinci goluri in 9 minute. Nu pot sa explic asta" - Josep Guardiola, antrenor Bayern Munchen.

"Trebuie sa ramanem critici. Lewandowski trebuia sa dea sapte goluri in seara asta. A ratat doua ocazii mari" - Philipp Lahm, capitanul celor de la Bayern Munchen.

Ce recorduri a stabilit Robert:

A marcat in noua minute mai multe goluri decat Liverpool, Newcastle si West Bromwich Albion in sase etape din Premier League.

Polonezul a fost mai eficient in noua minte decat Wayne Rooney in 2015, Mario Balotelli intr-un sezon la Liverpool si decat atacantul danez al formatiei VfL Wolfsburg, Nicklas Bendtner, in peste trei ani (Mediafax).

Cel mai rapid hat-trick (4 minute), cele mai rapide serii de patru, respectiv cinci goluri reusite de un jucator in campionatul german si prima rezerva care marcheaza in Bundesliga mai mult de trei goluri.

Clasament:

1 Bayern Munchen 18 puncte

2 Borussia 15 (-1 joc)

3 Wolfsburg 11

4 Schalke 10 (-1 joc)

5 Hertha Berlin 10 etc.

Vezi aici performanta lui Robert Lewandowski:

* imagini Eurosport