​Francezul Jerome Valcke a fost demis, joi, din functia de secretar general al FIFA, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al forului mondial, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"FIFA anunta ca secretarul general Jerome Valcke a fost pus in concediu si demis din functie cu efect imediat pana la noi decizii. Mai mult, FIFA a luat la cunostinta o serie de afirmatii care il implica pe secretarul general si a solictat Comitetului de Etica sa deschida o ancheta", se arata in comunicatul forului mondial.

Jerome Valcke, in varsta de 55 de ani, se afla in functie din 27 iunie 2007.

FIFA se confrunta cu un mare scandal de coruptie, dupa ce justitia americana a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepresedinti FIFA si sapte oficiali ai forului, pentru luare de mita si primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 si pana in prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari.

In urma acestui scandal, elvetianul Joseph Blatter a anuntat, la inceputul lunii iulie, ca demisioneaza din functia de presedinte al FIFA, dupa ce a fost reales pentru a cincea oara. Blatter a castigat, in 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la presedintia FIFA, dupa ce, in urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul sau, printul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursa.