Massimo Pedrazzini si-a reziliat, vineri, de comun acord, contractul cu FC Steaua, el fiind inlocuit pe postul de antrenor principal al gruparii ros-albastre cu Dumitru Dumitriu, informeaza site-ul oficial al campioanei Romaniei, informeaza Mediafax.

Dumitru DumitriuFoto: Agerpres

"Fotbal Club Steaua Bucuresti anunta ca antrenorul principal al echipei, Massimo Pedrazzini, a parasit echipa noastra, ajungand la un acord amiabil pentru desfacerea contractului de munca. Acesta va fi inlocuit in functie de catre Dumitru Dumitriu, care va colabora in continuare cu staff-ul format din Nicolae Dica, Ciprian Pruna, Marius Popa si Mirel Radoi, directorul sportiv al Stelei. Clubul ii multumeste lui Massimo Pedrazzini pentru munca depusa si ii ureaza mult succes in activitatile viitoare", se arata pe site-ul citat.

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a explicat pentru postul Digi Sport ca in urma ratarii calificarii in grupele Ligii Europa a redus salariile tuturor angajatilor, lucru cu care Massimo Pedrazzini nu a fost de acord si a luat decizia sa plece.

"Le-am redus salariile la toti. La toti! De la 5.000 la 2.000 de euro. Mai putin lui Mirel Radoi, care nu ia bani. El are bani de luat doar la obiective. Lui Pedrazzini nu i-a convenit si a plecat. Asta e. Nu mai am bani si cu asta basta", a adaugat Gigi Becali.

In varsta de 57 de ani, Massimo Pedrazzini a fost cooptat in staful condus de Mirel Radoi, care a preluat conducerea tehnica a echipei Steaua la 10 iunie. Tehnicianul italian a preluat functia de antrenor principal deoarece fostul jucator stelist Mirel Radoi nu detine licenta Pro, acesta din urma fiind instalat director sportiv.

Dumitru Dumitriu, jucator la Steaua intre 1962 si 1972, si-a inceput cariera de antrenir ca secund la gruparea ros-albastra in editia 1989-1990. Ca secund al selectionerului Anghel Iordanescu a participat la Cupa Mondiala din 1994, unde Romania a obtinut cea mai mare performanta din istorie, calificarea in sferturile de finala.

Detinator al licentei Pro, Dumitriu a fost antrenor principal la Steaua intre 1995 si 1997, iar ulterior a mai condus formatiile AEK Atena, Apollon Limassol, Rapid, Otelul Galati, Rocar, FC Bacau, Akratitos, FC Bihor, Poli Timisoara, Prefab Modelu, Poli Iasi si FC Clinceni.