Romania nu a reusit sa revina pe primul loc al grupei F terminand la egalitate, 0-0, meciul de pe teren propriu cu Grecia. Nationala a dominat categoric jocul, a avut ocazii mari de a marca, dar lipsa de forma a atacantilor (in special a lui Keseru), imprecizia in fata portii si lipsa relatiilor de joc ne-au lasat fara gol marcat din luna martie (al treilea rezultat de 0-0 la rand).Ungaria a fost gata sa produca supriza in Irlanda de Nord si sa vina la un punct in spatele Romaniei, dar a fost egalata in prelungiri.

Foto:

Anghel Iordanescu, antrenor al Romaniei: Pozitiv ar fi faptul ca am incercat sa jucam in atac, sa construim, dar nu am avut claritate in atac...Una peste alta, acest rezultat nu ne multumeste. Nu reusim sa inscriem fiindca nu avem forta ofensiva. Sper ca, odata cu revenirea lui Rusescu, Bogdan Stancu sau Marica, sa avem mai multa forta ofensiva.

Rat (probabil inspirat de Anghel Iordanescu): Am intalnit azi o echipa buna... Grecia e mai valoroasa decat Ungaria. Asa ne e dat noua romanilor, sa avem emotii pana in final.

Si putin umor de la cititorii nostri :)

Cosma: "Stati linistiti! Iordanescu anunta o noua inventie. O cruciulita de tehnologie noua care poate fi pupata de 5000 ori pe minut! Succesul e garantat!"

Meciuri grupa F

Irlanda de Nord-Ungaria 1-1

Finlanda-Insulele Feroe 1-0

Romania-Grecia 0-0

Irlanda de Nord egaleaza Ungaria in prelungiri si este din nou pe primul loc. Vestea buna? Ungaria ramane la 3 puncte in spatele Romaniei.

Clasament grupa F:

1 Irlanda de Nord 17 puncte (12-6)

2 Romania 16 (7-1)

3 Ungaria 13 (6-4)

4 Finlanda 10 (7-8)

5 Feroe 6 (5-12)

6 Grecia 3 (2-8).

Mai sunt de jucat:

8 octombrie

Ungaria - Feroe

Irlanda de Nord - Grecia

Romania - Finlanda

11 octombrie

Feroe - Romania

Finlanda - Irlanda de Nord

Grecia - Ungaria.

Repriza secunda:

FINAL Bate Sanmartean, dar mult peste poarta. Nici magicianul Sanmartean nu ne ajuta. Iordanescu priveste ingandurat inspre cer. Iconitele nu l-au facut pe Keseru un atacant mai bun astazi.

min 90+1 Ultima sansa. Sanmartean este faultat in marginea careului, pozitie usor laterala si avem lovitura libera.

min 82 Grecii arata ca nu au renuntat definitiv la atac si ne suprind pe un contraatac incheiat cu un sut frumos din afara careului. Tatarusanu este insa la post si retine fara probleme.

min 80 Iordanescu muta ofensiv: iese Hoban si intra Andone

  • Ungaria conduce in Irlanda de Nord, iar irlandezii evolueaza in 10 dupa eliminarea portarului. O victorie in aceasta seara ar insemna mai mult ca sigur calificare de pe primul loc.
  • Podiumul grupei acum: 1. Romania 16 puncte; Irlanda de Nord 16 puncte, Ungaria 15 puncte
  • Urale in tribune... dar nu pentru un gol al elevilor lui Iordanescu ci pentru calificarea Simonei Halep in sferturi la US Open. Oare care dintre meciuri a avut audienta mai mare? Pe HotNews, Simona a castigat detasat :)

min 75 Keseru nu poate inscrie nici din ofsaid.

min 73 Un nou atac al Romaniei, o noua ocazie buna a lui Torje care patrunde in careu si suteaza la coltul scurt, dar Karnezis respinge in corner.

  • "Ne e tare dor de un gol marcat de Romania", spun comentatorii partidei. Nu-i putem contrazice :) Elevii lui Iordanescu nu au mai inscris din luna martie.

min 67 Torje executa o noua lovitura libera de pe partea stanga a atacului nostru, dar mingea este trimisa "telefonat" in careu de unde este respinsa fara probleme.

min 64 Iese Budescu si Maxim si intra Sanmartean si Adi Popa. Anghel Iordanescu nu risca (inca) si nu da satisfactie fanilor si oamenilor de fotbal care au vrut sa vada o echipa a Romaniei cu Sanmartean si Budescu in primul 11 sau jucand macar impreuna o repriza. Budescu a facut un joc bun la primul sau meci ca titular in Nationala, a fost cel mai bun om al primei reprize, a exagerat insa cu actiunile personale, iar pe final de repriza a disparut minute lungi din joc.

min 58 Actiune prelungita de atac a nationalei noastre care isi doreste tot mai mult deschiderea scorului. Publicul simte momentul si ii incurajeaza in picioare pe jucatori.

min 57 Incursiune a lui Budescu in partea stanga, centreaza in careu, Keseru incearca sa reia spre poarta din coltul careului mic, dar este blocat in ultimul moment.

min 47 Prima ocazie a reprizei secunde. Romania incepe din nou foarte ofensiv repriza si Torje reia din vole din marginea careului mare in plasa laterala

Prima repriza- final

  • Romania a dominat categorig prima repriza si a avut cel putin 3-4 ocazii bune de gol. Grecia pare o echipa in vacanta cu o aparare foarte nesigura. De ce nu am deschis insa scorul? Multa imprecizie in atac, forma slaba a lui Keseru sau lipsa relatiilor de joc.

min 40 Keseru iroseste o ocazie uriasa pentru Romania. Pintilii recupereaza excelent o minge in treimea adversa, ii paseaza lui Keseru la 25 de metri, iar acesta prefera sa mai avanseze cativa pasi si sa suteze din marginea careului in loc sa paseze in dreapta unde Maxim era liber. Sutul lui Keseru trece mult pe langa poarta insa.

min 36 Ocazie mare Romania. Torje este gasit liber in centrul careului de pasa exelenta a lui Rat, incearca sa gaseasca coltul din stanga lui Karnezis, sutul nu este insa unul extraordinar si un fundas reuseste sa respinga.

min 33 Intre timp, Budescu a mai avut o jumatate de ocazie trimitand mult peste poarta dintr-o lovitura libera lateral stanga....cam tot de pe acolo de unde Ilie Dumitrescu marca acel gol fenomenal impotriva Argentinei in '94.

  • Cateva mici observatii: Atmosfera este frumoasa in tribune, fara a fi incendiara insa (macar nu ne mai batem intre noi sau nu ne mai bat jandarmii fara motiv); Budescu este numarul 1 al Romaniei, dar incearca sa faca totul de unul singur; Torje ara banda stanga a atacului, dar incearca mai tot timpul un dribling in plus, Keseru dezamageste din nou. Mai apreciem constanta si hotararea mijlocasilor la inchidere, Hoban si Pintilii. Sa mai remarcam aportul ofensiv al lui Rat si precizia lui Grigore. Chiriches pare insa departe de forma aratata acum doi ani de zile.

min 27 O actiune putin mai consistenta a grecilor. Keseru pierde mult prea usor o minge, Holebas este lansat in banda stanga dar incearca un sut pretentios din laterala careului si mingea trece mult peste. Keseru a facut pana acum un meci slab, la fel ca si in meciul cu Ungaria. Sa speram ca doar pana acum.

min 17 Ocazie mare Romania. Defensiva greaca greseste, mingea ajunge la Budescu pe partea stanga care intra in careu si suteaza la coltul ung, dar portarul grec respinge cu piciorul. Sutul lui Budescu nu a fost insa unul grozav.

min 10 Budescu este intr-o dispozitie buna de joc si mai reuseste o recuperare importanta in banda stanga, incearca o pasa decisiva in partea dreapta unde doi jucatori romani erau liberi dar mingea este respinsa.

min 6 Prima ocazi importanta pentru Romania avandu-l pe Budescu in prim plan. Jucatorul Astrei a scapat pe un culoar central la 25 de m de poarta, a accelerat cu mingea la picior, a intrat usor lateral dreapta in careu dar a fost repede ajuns si inchis de aparatorii greci, iar sutul a fost respins fara mari probleme.

  • Romania a inceput mai ofensiv partida facand un presing avansat.
  • Budescu este prezent titular in primul 11, desi toata lumea se astepta la titularizarea lui Sanmartean. Maxim este si el prezent inca din start, iar Keseru este omul din fata celor doi.

min 1 Partida a inceput. Va invit sa comentam impreuna aceasta partida deosebit de importanta pentru calificaresi pentru viitorul echipei nationale.Vom posta cele mai interesante observatii.

Echipe de start:

Romania: (4-2-3-1): 12. Tatarusanu - 2. Papp, 6. Chiriches, 21. Dr. Grigore, 3. Rat - 8. Pintilii, 5. Hoban - 22. Maxim, 17. Budescu, 11. Torje - 13. Keseru. Antrenor: Anghel Iordanescu

Absent: Chipciu (suspendat)

Grecia: (4-3-3): 1. Karnezis - 9. Papastathopoulos, 14. Papadopoulos, 20. Holebas; Kitsiou - 6. Tziolis, 22. Samaris, 10. Fortounis; Aravides - 18. Fetfatzidis, 9. Mitrouglou. Antrenor: Kostas Tsanas

Absent: Torosidis (accidentat)

Arbitru: A. Kulbakov. Asistensi: V. Malyutin, O. Maslyanko (toti din Belarus)

Pretul tichetelor: 40 lei - peluze, Intre 60 si 160 de lei - tribune, 600-800 lei - VIP.

De stiut:

  • In partida tur, Romania s-a impus in Grecia cu 1-0. Golul a fost marcat din penalti de Ciprian Marica.
  • RATB si Metrorex au anuntat ca mijloacele de transport in comun vor fi disponibile pana la ora 01:00, astfel incat suporterii sa poata ajunge acasa.
  • Conform oficialilor FRF, s-au vandut aproximativ 35.000 de bilete pentru partida cu elenii.
  • De-a lungul istoriei, Romania si Grecia s-au intalnit de 33 de ori. Tricolorii s-au impus de 18 ori, iar elenii de sase ori. 9 meciuri s-au incheiat la egalitate.
  • Romania si Grecia au participat fiecare de cate patru ori la turneul final european. Elenii au reusit sa castige trofeul in 2004, atunci cand au oferit marea surpriza a competitiei din Portugalia (i-au invins chiar pe lusitani in marea finala).
  • Meciul va fi in direct pe TVR1 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21:45.

"Consider ca am facut o partida buna la Budapesta. Din punct de vedere tactic, am controlat jocul prin posesia mingii. Am obtinut ce ne-am propus, am plecat neinvinsi. Pentru meciul cu Grecia, ne propunem doar victoria. Trebuie sa fim atenti, nu avem voie sa facem greseli si nu ne putem permite sa oferim cadouri. Avem probleme de sanatate, dar sunt sub control si sunt convins ca vom reusi sa le rezolvam" - Anghel Iordanescu, selectioner Romania.

Clasament:

1 Irlanda de Nord 16 puncte (11-5)

2 Romania 15 (7-1)

3 Ungaria 12 (5-3)

4 Finlanda 7 (6-8)

5 Feroe (5-11)

6 Grecia 2 (2-8).

Mai sunt de jucat:

8 octombrie

Ungaria - Feroe

Irlanda de Nord - Grecia

Romania - Finlanda

11 octombrie

Feroe - Romania

Finlanda - Irlanda de Nord

Grecia - Ungaria.