Sute de suporteri maghiari s-au incaierat cu politia, vineri noapte, langa Groupama Arena din Budapesta, stadion care a gazduit meciul dintre echipele de fotbal ale Ungariei si Romaniei, din preliminariile EURO 2016, relateaza Agerpres.

Fortele de ordine, mobilizate in numar foarte mare, au apelat la bastoane si gaze lacrimogene, suporterii turbulenti aruncand cu sticle, pietre si chiar ramuri de copaci. Pe distante de sute de metri strazile din jurul arenei erau pline de cioburi si mirosul de gaz persista la minute bune dupa ce politia a eliberat zona.

Cei circa 2.000 de suporteri romani nu au avut de suferit, dar ei s-au incaierat intre ei inainte de meci, in stadion, fapt care a dus la aparitia fortelor de ordine, cu bastoane, casti si scuturi, in sectorul rezervat romanilor, despartindu-i practic in doua.

Suporterii maghiari s-au incaierat cu politia si in noaptea de joi spre vineri la Budapesta.

Nationalele de fotbal ale Ungariei si Romaniei au terminat la egalitate, 0-0, vineri seara, pe Groupama Arena din Budapesta, in preliminariile EURO 2016 la fotbal. In urma acestei remize si a celorlalte rezultate din grupa (Grecia - Finlanda 0-1, Insulele Feroe - Irlanda de Nord 1-3), Romania a coborat de pe primul loc in grupa. Ungaria nu a mai invins Romania de 34 de ani, acesta fiind al zecelea meci consecutiv in care Romania nu pierde in fata rivalei.