Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca este dispus sa cedeze echipa de fotbal Ministerului Apararii Nationale, in anumite conditii, si ca i-ar placea sa investeasca la gruparea Petrolul Ploiesti, anunta Mediafax.

"Daca o vor, o dau inapoi. Ca ei zic ca fac echipa. Uite cum o dau eu pe Steaua! Am luat-o pe locul 12 si zece milioane paguba si o dau asa: zero datorii, bine nu zero datorii, o dau cu o luna neplatite salariile, adica a doua luna cand vine sa plateasca ei repede, ca sa vada cum e. Sa vina luna si sa plateasca 7-800 de mii, un milion aproape cu taxe. Sa-i doara. Banii din ianuarie, din drepturile de televizare ii iau eu, ca o sa zica 'un milion jumatate, platim din aia'.

Le-o dau cu coeficient UEFA, ca ei o distrusesera, nici nu mai stiam de cupele europene, si le-o dau si cu jucatori in Divizia A. Dar le-o dau in iarna. L-am sunat pe ministru (n.r. - Apararii, Mircea Dusa) Nu raspunde. E un om de mare calitate, dar, sa ma scuze, nu are putere. Ca sa fii ministru trebuie sa ai putere. Pai raspunde-i lui Becali, daca tot ai zis ca faci echipa. 'Nu vreau sa iau echipa' sau 'ia sa vedem in ce conditii o preluam'. Ca asa ca sa-si bati joc...", a declarat Becali, dupa ce ministrul Mircea Dusa a anuntat ca CSA Steaua ar vrea inscrie o echipa de fotbal seniori in Liga a IV-a.

De la actuala sa formatie, Becali ar pastra opt jucatori si patru-cinci juniori, cu care ar merge la o echipa finantata de o primarie, precizand ca ii place foarte mult de FC Petrolul.

"O dau, trebuie sa vedem cum preiau jucatorii. Ca eu iau cam asa, cam opt jucatori si vreo patru-cinci copii de 16 ani, 15 ani. Ii iau eu unde ma duc, la ce echipa ma duc. Nu ma duc la Astra, am vorbit de Astra asa. Eu ma duc la primarie, unde sa dea primaria trei milioane si o sa mai bag si eu trei milioane din televizare si eu sa nu mai dau bani, sa bag un milion poate, pe an. Si sa ma duc in Liga Campionilor o data, sa iau 30 de milioane si dupa aia traiesc 20 de ani campioana in fiecare an, in Romania. Dar nu cred ca se va intampla, pentru ca ei au aruncat-o, 'facem echipa'. Stai ma, ca nu e asa usor. Eu o sa ma duc la una. Daca nu o sa fie in play-off, o sa stau un an. Cel mai mult mi-ar placea Petrolul. Aproape de Bucuresti, 15.000 la fiecare meci, zeu. Campion in fiecare an, Liga Campionilor cand vrea Dumnezeu. Si asta se va intampla", a explicat patronul stelist.

CSA Steaua si FC Steaua, clubul de fotbal finantat de Gigi Becali, se afla de mai mult timp in conflict dupa ce gruparea Armatei a obtinut in instanta anularea marcii inregistrate de echipa din Liga I. In urma acestui conflict, contractul dintre FC Steaua si CSA privind dreptul clubului de fotbal de a folosi terenurile din Complexul din Bulverdul Ghencea nu a mai fost prelungit dupa expirarea, in aceasta vara, a ultimei intelegeri.