FRF doreste sa schimbe denumirea Ligii a II-a in Liga Nationala, incepand din sezonul viitor, cand al doilea esalon fotbalistic intern va avea o serie de 22 de echipe, fiind posibil ca si Liga I sa devina Superliga, au declarat, joi, pentru Mediafax surse de la Casa Fotbalului.

HotNews.roFoto: Hotnews

FRF a depus la OSIM doua cereri de inregistrare a marcilor "Liga Nationala - Produse si/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive in domeniul fotbalului" si "Liga Regionala - Produse si/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive in domeniul fotbalului".

Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal, for care organizeaza Liga I, nu au inteles motivul pentru care FRF doreste inregistrarea marcii "Liga Nationala", astfel ca presedintele LPF, Gino Iorgulescu, i-a solicitat omologului sau de la Casa Fotbalului, Razvan Burleanu, introducerea unui punct pe ordinea de zi a Comitetului Executiv de joi, in care presedintele FRF sa explice motivele solicitarii de inregistrare a marcilor mentionate si modalitatea de exploatare a acestora.

Joi, conducerea FRF a explicat ca doreste schimbarea numelui Ligii a II-a, care acum se disputa cu doua serii a cate 14 echipe, in Liga Nationala, din sezonul 2016/2017, cand ar urma sa fie in esalonul al doilea o serie cu 22 de echipe.

Apoi, unul dintre membrii Comitetului Executiv al FRF i-a propus presedintelui LPF, Gino Iorgulescu, ca si Liga I sa isi schimbe denumirea, in Superliga, propunere ce va fi analizata.